Uradi sama – Maska za zimsku negu kože lica

By  |  0 Comments

Tokom zime, kada je izloženost kože niskim temperaturama česta, može doći do pojave osetljivosti kože, do smanjenja njene izdržljivosti i do gubitka balansa elemenata u koži koji su odgovorni za njeno zdravlje. U tom cilju, pripremili smo za vas recept za masku za lice, koja će vam pomoći da vaša koža ostane otporna, sveža i zdrava i tokom zime


Kožu u zimskom periodu treba pojačano negovati i brinuti se o očuvanju njenog zdravlja. U tome će vam i te kako pomoći ova domaća maska za lice.

Šta vam je potrebno za pripremu maske za lice?

Da bi ste napravili ovu masku, potrebno vam je:

  • 1 sveža, oljuštena i sitno izrendana jabuka,
  • kafena kašika meda.

Način pripreme i način upotrebe zimske maske za lice:

Način pripreme ove maske za lice je krajnje jednostavan, a rezultati njenog delovanja su zapanjujuće efikasni. Konkretno, dovoljno je pomešati i dobro sjediniti gore navedene sastojke, a onda ih u vidu maske i naneti na lice.

Kada ste masku naneli na lice, potrebno je da sačekate da ona deluje oko petnaest minuta. Nakon tog vremenskog intervala, možete da je skinete sa lica i da se umijete što toplijom vodom blagim sredstvom za umivanje. Nakon umivanja sačekajte da se lice prirodno osuši.

Ovu masku za lice koristite jednom do dva puta nedeljno tokom cele zime.

Na koji način maska za zimsku negu kože lica deluje?

Maska za zimsku negu kože lica, deluje isključivo zahvaljujući svojim sastojcima, odnosno zahvaljujući elementima koje njeni sastojci sadrže.

Konkretno, jabuka koja jedan od sastojaka ove maske, sadrži jedinstvenu jabučnu kiselinu koja okrepljuje i neguje kožu. Pored toga, jabuka je izuzetno bogata i provitaminom vitamina A, odnosno betakarotenom, vitaminom B i vitaminom C. Svaki od navedenih vitamina, na svoj način izuzetno pozitivno deluje na kožu.

Beta karoten neguje i štiti njen pigment i otpornost, vitamin B je jedan od njenih važnih prirodnih sastojaka i čuva je od ispucalosti, dok je vitamin C hidrira, pospešuje vezivanje elastina i kolagena u njoj i štiti je od uticaja izuzetno štetnih slobodnih radikala. Pored vitamina, jabuka sadrži i brojne minerale koji su neophodni elementi kože, a to su kalcijum, kalijum i fosfor.

Med, koji je takođe sadržan u ovoj masci, izuzetno je bogat najrazličitijim vrstama minerala i drugih za kožu korisnih elemenata, a ujedno, on ima i antibakterijsko delovanje na kožu.

Napomena:

Ukoliko vam je koža izrazito osetljiva u zimskom periodu i ukoliko se pojačano peruta ili je sklona pojavi osipa, bubuljica i drugih nepravilnosti, od korist će biti ukoliko u ovu masku dodate i maslinovo ulje.

Konkretno, uz navedene sastojke, u pripremu maske uvrstite i 1 kafenu kašiku maslinovog ulja. To će se pokazati kao jako pozitivno i koži ćete na taj način obezbediti još efikasniju negu i zaštitu koja joj je tokom zime najneophodnija. Maslinovo ulje pospešuje regeneraciju kože, ubrzava zarastanje bubuljica i sprečava perutanje i ispucalost kože. Takođe, ovo ulje je izuzetno bogato hranljivim elementima koji će pozitivno uticati na kožu.

Najbolje je da ovu masku koristite uveče, jer će u tom slučaju njeni sastojci najefikasnije delovati na kožu. Koža neće odmah nakon ispiranja maske biti izložena vetru i hladnoći i imaće dovoljno vremena da usvoji celokupan pozitivan učinak maske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!