Ako želite da nešto učinite za svoju kožu, kako bi ona sijala puna života – neophodno je da je redovno negujete. Jesenje namirnice su pravo izobilje dragocenih sastojaka, a ujedno i fontana mladosti! Upravo tako – govorimo o bundevi, kao omiljenom jesenjem plodu, koji je bogat enzimima! Enzimi vrše blagi, biološki piling kože i skidaju mrtve ćelije sa njene površine. Rezultat je – zaglađena koža puna sjaj i jedrine! Kako da je napravite? Ostanite sa nama do kraja teksta!
Bundeva – beauty voćka koju obožavamo!
Sledeći put kada kupite svežu bundevu – nemojte je celu pojesti! Sačuvajte nešto i za kućnu enzimsku “pumpkin” masku! Bundeva je fenomenalan plod za negu kože – ona sadrži koktel retinoične kiseline, antioksidante, enzime, karoten i vitamine A, C i E! Prava skincare riznica sastojaka.
Povezano: Bundeva za negu kože i kose
Evo kako da same smućkate kod kuće fenomenalnu enzimsku masku, koja će koži povratiti sjaj i jedrinu!
Šta vam je potrebno:
- 1 manje parče bundeve
- 1 jaje
- 1 kašičica organskog meda
- par kapi jabukovog sirćeta
Priprema maske:
Iseckajte bundevu na kockice i ubacite u blender, dok ne dobijete super-glatki pire. Umutite pola šolje ovog pirea sa jajetom, medom i sirćetom- Nanesite ovu sveže spravljenu masku na čistu kožu, na celo lice, vrat i dekolte. Ostavite je da deluje 15-20 minuta i potom isperite sa kože.
Nakon toga, završite negu omiljenim serumom i kremom za lice! Vaš enzimski kućni piling lica je gotov!
Ako želite da isprobate gotov enzimski piling, predlažemo vam Skinology PAPAYA enzimski piling-serum!
Pročitajte još i: Biološki tretman lica kod kuće – isprobajte enzimski piling!
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare