Zimska nega kože

By  |  4 Comments

Većina dama se ne raduje zimskim danuima, jer u toku zime naša koža često postane suva i ispucala. Kako do toga ne bi dolazilo, zimi treba više pažnje da posvetimo nezi kože.

Kako da vam koža bude meka i negovana i tokom zimskih dana

Hidratantna krema

Kako bi vam koža lepo izgledala, hidratantnu kremu za lice treba uvek imati uz sebe. Bez obzira na to koji tip kože imate, nanosite je više puta u toku dana, kako bi svakog trenutka bila zaštićena od hladnog vazduha. Ako vam je koža upaljena, treba izbegavati kreme sa parfemom i na bazi alkohola.

Puder

On štiti kožu od spoljnih uticaja poput hladnoće, pa je veoma pogodan za zaštitu od vetra i niskih temperatura. Ukoliko vam je koža suva koristite hidratantni puder. Ako je, pak, masna, nabavite puder bez ulja. Ono na šta u svakako treba obratiti pažnju je kvalitet pudera.Zaštita usana

Usne su veoma osetljive na niske temperature. Često se dešava da nam usne tokom zime ispucaju i peku nas. Koristite neke od balzama za usne ili labelo da biste rešili ovaj neprijatan problem. Nikada zimi ne izlazite bez karmina, sjaja ili balzama na usnama.

Prirodna zaštita

kao i uvek, veliku ulogu imaju i namirnice koje jedemo. Maslinovo i bademovo ulje hrane kožu tokom zimskih dana, kao i zeleni čaj, ktrastavac i vitamin C.

Sredstvo za čišćenje lica

Ono što posebno treba izbegavati su sredstva za skidanje šminke koja sadrže alkohol, jer on dodatno isušuje kožu. Zimi izaberite maramice za skidanje šminke ili tonik na bazi biljaka. Takođe, sredstvo za skidanje šminke možete napraviti same.

Tuširanje

Nešto što mnogi od nas vole da rade je da se ugrejemo pod toplim tušem. Tokom zime treba izbegavati duge i tople kupke, jer one dovode do dehidratacije kože. Obavezno posle tuširanja nanosite mleko za telo.

Sada znate male tajne da vaša koža bude meka i lepa čak i tokom hladnih dana.

 

 

4 Comments

  1. Pingback: Pobedite podočnjake | Lice| Lepotica | Lepotica.rs

  2. Pingback: "Doctor fish" - Garra Rufu tretman podmlađivanja i lečenja kože | Lepotica.rs

  3. Pingback: Kako da se rešite ogrubele kože na laktovima | Lepotica.rs

  4. Pingback: Uradi sama – Maska za zimsku negu kože lica | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!