Balzami za usne – Carmex i Blistex Lip Relief

Sa hladnijim danima naša koža, kosa, nokti postaju osetljiviji i suvlji i potrebna im je dodatna nega. A šta se dešava sa usnama? Njih je potrebno hidrirati i negovati specijalnim proizvodima. To su balzami za usne.

Balzami za negu usana za svaku preporuku

Carmex balzam za negu usana proverenog kvaliteta

Carmex je jedan od najpoznatijih i najstarijih američkih brendova za negu usana. Nastao je davne 1937. godine kada je Alfred Woelbing počeo da smišlja formulu za negu usana u kućnim uslovima. Balzame je pravio, stavljao je u žute teglice i nudio od apoteke do apoteke. Danas je žuta boja ostala zaštitni znak Carmex proizvoda a kompanija jedna od najpoznatijih.

Klasičan Carmex balzam ima veoma snažan miris, sličan ulju eukaliptusa zbog čega izaziva jako hlađenje usana. On nekom može da smeta tokom hladnih zimskih meseci. U svom sastavu, između ostalog, sadrži pčelinji vosak, kamfor i puter dobijen iz semena kakaoa koji su idealni sastojci za negu usana.

Struktura je dosta gusta, providno-žute boje i na usnama ne stvara osećaj lepljenja. Gusta struktura mu omogućava duže zadržavanje na usnama a samim tim i dužu negu i zaštitu usana.

Pakovanje sadrži 11,6 ml proizvoda, što je skoro duplo više nego kod Blistex balzama. Može se kupiti preko inostranih sajtova po ceni od oko 500-600 RSD uz uračunatu cenu dostave i carine.

Neki od sajtova preko koji se Carmex može naručiti i koji vrše dostavu za našu zemlju su: Asos, Brigette’s Boutique i feelunique.

Blistex – sinonim za balzam za usne

Blistex je, kao i Carmex, prvobitno nastao u kućnim uslovima 1947.godine kao proizvood male porodične kompanije. Kako je vreme prolazilo, mali porodični posao je prerastao u veliku kompaniju sa proširenim asortimanom ali zadržanim kvalitetom baziranim na tradicionalnoj recepturi. Danas, milionima ljudi širom sveta, ime Blistex je postalo sinonim za proizvod za negu usana.

Blistex Lip Relief Cream ima miris mente i takođe hladi usne ali ne u tolikoj meri kao Carmex. U sastavu ovog balzama, između ostalog, nalaze se i pčelinji vosak, kamfor i ulje masline. Još jedna pozitivna stvar kod ovog balzama je to što u sebi sadrži i SPF 10, koji štiti usne od štetnih sunčevih zraka.

Balzam je bele boje i ima strukturu sličnu većini krema za lice. Prilikom nanošenja na usne, ostavlja beli trag koji ne treba da vas brine jer se od toplote usana veoma brzo zagreje i postane providan. Na usnama je veoma prijatan i ne ostavlja osećaj težine i lepljenja.

Blistex balzame možete kupiti u Metropolitenu, DM i Lilly drogerijama.Tubica sadrži 6 ml proizvoda a cena je oko 300 RSD.

Oba balzama pružaju veoma dobru negu a kod ispucalih usana trenutno olakšanje. Koji god da odaberete nećete pogrešiti, pitanje je samo šta kome više odgovara.

Autor teksta: naša saradnica Jovana

error: Content is protected !!