Do punih i zanosnih usana prirodnim putem

nega usana

Ukoliko ste jedna od onih žena koja oduvek sanja o punijim sexy usnama, a ne želi da ide “pod nož”, ne brinite. Postoje brojni prirodni “trikovi” kojima ćete to i postići.

Zaštita od sunca

Da bi vaše usne izgledale lepo, one moraju biti zdrave. UV zraci ne samo da štete vašim usnama isušujući ih, već ih čine tanjim, ako je verovati stručnjacima. Zato, uvek pre izlaska iz kuće, pre nego što nanesete svoj omiljeni ruž za usne, nanesite balzam za usne sa zaštitinim faktorom.

Eterična ulja

Potrebno vam je svega par kapi koje ćete naneti na usne i lepo ih razmazati. Kako usne upijaju ova ulja, tako postaju punije, mekše i nežnije. Ali, sa nanošenjem eteričnih ulja morate biti oprezne jer ona mogu da izazovu razne alergijske reakcije, posebno ako su vam usne osetljive. Preporučuju se eterična ulja od cimeta i mentola, jer ona daju izgled “natečenih” usana.

Piling

Da biste postigli što bolju cirkulaciju usana, koja je izuzetno važna, svojim usnama, s vremena na vreme, priuštite piling. Ovaj piling ne iziskuje puno novca, jer se radi četkicom za zube. Pokvasite četkicu i polako istrljajte usne. One će biti mekše, lepše i zdravije.

Piling usana možete raditi i peškirom, što takođe poboljšava cirkulaciju. Svakodnevnim trljanjem, odnosno masiranjem usana peškirom svega nekoliko minuta, vašim usnama neće biti potrebno nikakvo veštačko povećanje.

Olovka za usne

Mali trik šminkom. Ukoliko mislite da vam usne izgledaju isuviše tanko kad nanesete karmin, taj problem rešite olovkom za usne. Pre nego što nanesete ruž, olovkom za usne iscrtajte ivice usana, a nakon toga i cele usne.

Ovim postupkom ne samo da ćete postići punoću usana, već ćete i sprečiti razmazivanje karmina. Tako možete biti bezbrižne tokom celog dana ili do duboko u noć. Liniju usana je dozvoljeno blago korigovati ali bez preterivanja.

Sjaj za usne

Sjaj ih svakako vizuelno povećava. Nanesite ga na sredinu gornje i donje usne. Ukoliko želite da imate XXL usne, sjaj nanesite preko cele gornje i donje usne. Ali, oprezno, ne preterujte sa količinom. Nijedan muškarac ne želi da poljubi usne koje liče na masnu supu.

Potrebno je neko vreme da biste postigli željeni efekat, ali ćete nakon toga
zavoditi usnama 🙂

error: Content is protected !!