Makeup predlog – Double Cut Crease u bakarnim nijansama

By  |  0 Comments

Cut Crease je poslednja tehnika šminkanja koja je osvojila svet lepote i postala deo makeup rutine profesionalaca i amatera.

Naslovna foto: PrintScreen YouTube

Trenutno jedna od najpopularnijih, ali ne baš nova, tehnika šminkanja – Cut Crease počela se nositi još u šezdesetim godinama dvadesetog veka. Oštro naglašen pregib oka davao je ikonama kao što su Twiggy i Audrey Hepburn izgled veoma upadljivih i vizuelno povećanih kapaka.

Kod ove tehnike šminkanja vrlo je važno da je linija koja razdvaja kapak i arkadu oštra i kontrastna. Jasno definisanje pregiba oka postiže se sa najmanje 2 različite nijanse senki. Kako bi prelaz bio jasan nije potrebno da se senke mnogo blendaju. Pošto vizuelno podiže kapke, a oči čini otvorenijim i krupnijim od prirodnih, Cut Crease tehnika je idealna za osobe sa spuštenim kapcima.

Povezano: TOP saveti: Naglasite oči uz pomoć senke (za svaki oblik oka)!

Double Cut Crease – Korak po korak

Postoji mnogo načina na koje možete uraditi Cut Crease tehniku, a u današnjem tekstu, odnosno video tutorijalu vam donosimo korake za jedan od njih.

   1. Na ceo gornji kapak nanesite tečni korektor u boji vaše kože kako biste obezbedili postojanost senki na kapku. Potom aplicirajte puder kako biste obezbedili ravnomernu raspodelu šminke.
   2. Ajlajnerom i četkicom za šminkanje iznad linije pregiba kapka iscrtajte liniju koja se postepeno tanji prema unutrašnjem uglu oka. Ako vam ne uspe iz prve, ponovite korak. Zapravo, sve kasnije možete popraviti pomoću korektora.
   3. Pomoću četkice nanesite bakarnu senku na gornji deo linije iscrtane na gornjem kapku iznad pregiba i dobro izblendajte, dok ne postignete zadimljen efekat.
   4. Na spoljašnju polovinu gornjeg kapka, uz liniju trepavica nanesite crni ajlajner i produžite ga u krilce. Takođe, ajlajnerom iscrtajte i popunite V oblik, pa liniju potegnite duž linije pregiba kapka.
   5. Koristeći V oblik kao vodilju, uz njega nanesite prvo crnu senku pa bakarnu senku koju ste koristili na gornjem kapku iznad linije pregiba – i blendajte je prema unutrašnjem uglu oka tako da stvorite utisak kao da nijansa senke postepeno bledi.
   6. Bakarnim pigmentima sa odsjajem (senka za oči u prahu) naglasite unutrašnji deo gornjeg kapka. Koristite vrlo malu količinu prilikom nanošenja.
   7. Za još dramatičniji efekat nanesite veštačke trepavice ili 2 sloja crne maskare.
   8. Bakarnu senku, koju ste koristili na gornjem kapku, nanesite i na spoljašnju polovinu donjeg kapka, uz liniju trepavica.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!