TOP saveti: Naglasite oči uz pomoć senke (za svaki oblik oka)

By  |  0 Comments

Svaka žena je uzbuđena prilikom kupovine i prvog nanošenja nove palete senki za oči. Ipak, od toliko različitih, podjednako lepih nijansi na raspolaganju sigurno vam se desilo da ne znate ili ne možete da se odlučite koju boju i gde upotrebiti a da odgovara vašem obliku oka. Nema potrebe za stresnim situacijama, posebno kada je šminkanje očiju u pitanju, jer ćemo vam danas otkriti jednostavne savete kako da naglasite oči uz pomoć senke.

Pre nego što pređemo na savete kako da naglasite oči uz pomoć senke, važno je da vas podsetimo na delove očiju koje možete istaći, kao i na adekvatan izbor boja. Prilikom nanošenja senke za oči u obzir morate uzeti nabore, kapke, ali i unutrašnje i spoljašnje uglove očiju, kao i izbor odgovarajuće nijanse senke za oči koji u velikoj meri zavisi od izgleda koji želite postići prilikom šminkanja očiju. Ipak, zapamtite osnovno pravilo – svetlijim nijansama naglašavamo, tamnijim dodajemo dubinu.

Osnovni saveti prilikom šminkanja očiju uz pomoć senke

U cilju stvaranje dubine, prilikom šminkanja očiju utapkajte tamniju nijansu senke na kapak i na pregib iznad oka, sve dok boju potpuno ne rasporedite duž nabora. Kada otvorite oči treba da vidite osenčen luk iznad oka.

Ako želite da naglasite oči uz pomoć senke, treba da razmišljate i o šminkanju unutrašnjih uglova očiju – malih, bočnih delova očiju u obliku latiničnog slova V. Pošto je za ovaj deo očiju karakteristično da je najtamniji (zbog tamnih krugova i senki oko očiju nastalih od svetlosti), logično je da treba da ga posvetlite svetlijim nijansama senki kako bi vaše oči izgledale otvorenije i veće.

Prelazimo na spoljne uglove očiju, tačnije prostor iznad oka (a ne ispod), od kosti obrva do trepavica. Spoljne uglove očiju, ako želite da postignete Smokey eyes ili dramatičniji pogled, našminkajte tamnijim senkama. Učinićete oči vizuelno razdvojenim, ali i širim.

Selection_032

 

Da bi vam oči izgledale veće i svetlije, oblast oka ispod luka obrve – kost obrve takođe trebate naglasiti senkom za oči. Kao i kod unutrašnjih uglova očiju, ova oblast je pogodna za sve vrste svetlijih senki za oči.

Ukoliko želite da vam trepavice izgledaju punije i naglašenije, ispod donjih trepavica svakako nanesite tamnije nijanse senki za oči.

I, naravno, ne možemo da zaboravimo kapke – deo kože u obliku polumeseca koji se proteže od trepavica do nabora, a koji je pogodan za eksperimentisanje sa različitim nijansama.

Povezano: Nanošenje ajlajnera prema obliku očiju!

Nijanse senki koje odgovaraju obliku vaših očiju

Kada ste savladali terminologiju šminkanja očiju i osnovna pravila kada su nijanse u pitanju, u nastavku ćete saznati kako da vaš oblik očiju naglasite uz pomoć senke.

Spušteni kapci

Ako imate spuštene kapke, znači da imate više kože koja vam prekriva nabore te treba drugačije da primenite senku. Najlakše ćete našminkate oči ako opustite lice i gledate pravo u ogledalo, bez spuštanja dole ili zabacivanja glave nazad. Kako biste sprečili razmazivanje, nanesite boje od najsvetlije do najtamnije – na unutrašnje uglove očiju i nabore kapaka nanesite svetliju nijansu braon senke za oči, a na spoljašnje uglove, kao i samu ivicu gornjih i donjih trepavica aplicirajte burgundi boju. Završite šminkanje nanošenjem svetlucave ili senke boje šljive na spoljašnje uglove očiju.

Okrugle oči

Kada je o okruglim očima reč, bilo koja vrsta Smokey eyes je dobar izbor jer će na senzualan način definisati vaš oblik očiju i čak vas podmladiti. Aplicirajte svetlo plavu senku na ceo kapak, a posebno u unutrašnji ugao oka – u potezima prema gore, od trepavica prema naborima. Umesto da se držite klasike, osvežite vaš Smokey eyes izgled nanoseći sivo-plavu ili teget senku umesto crne na pregib oka i spoljašnju ivicu očiju polazeći od sredine očiju.

Povezano: Odredite oblik obrva prema obliku očiju!

Bademaste oči

Ovaj oblik očiju je najpravilniji jer je oko najšire na sredini, dok se ravnomerno sužava prema unutrašnjem i spoljašnjem uglu. Za bademaste oči nema posebnih pravila kada je u pitanju šminkanje. Važno je da naglasite prirodni oblik očiju pomoću neutralnih nijansi senke za oči. Predlažemo da na kapke aplicirate bež senku, a tamno braon senkom naglasite gornju liniju očiju, uz same trepavice.

Preporučujemo Figtastic paletu senki za oči

senke za oci

Povezano: Kako da senka za oči bude primetnija i postojanija – 2 TRIKA!

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!