Odredite oblik obrva prema obliku očiju

By  |  0 Comments

Kroz sadržaj ovog teksta, potrudićemo se da vam otkrijemo na koji način oblik obrva treba da uskladite sa oblikom očiju. Usklađenost tih oblika, ima veliki značaj i uticaj na ukupnu lepotu vašeg lica.

Oblik obrva prema obliku oka

Bilo da ste našminkani ili ne, oblik obrva je nešto što se primećuje i zato predlažemo da obratite pažnju na savete koje smo spremili za vas a tiču se usklađivanja obrva sa oblikom očiju.

Sitne oči:

Ukoliko imate sitne oči, vama će najbolje pristajati tanke obrve, čiji će oblik biti definisan blagim i jedva primetnim blagim prelomom, odnosno blagim lukom. U suprotnom, svaki naglašeniji oblik, koji bi podrazumevao deblje ili oštrije oblikovane obrve, mogao bi da stvori grub i namršten izraz vašeg lica.

Oblik obrva za krupne oči:

Ukoliko imate krupne oči, vi sebi možete dopustiti apsolutnu slobodu prilikom izbora oblika obrva. Ipak, preporuka je da se ne opredelite za suviše tanke obrve, jer bi vaše lice u tom slučaju moglo da izgleda nedovoljno izražajno.

Primaknute oči:

Ukoliko imate primaknute oči, ono što je preporučljivo da uradite, jeste da obrve oblikujete tako što ćete ih skratiti sa unutrašnje strane, a pustiti da duže rastu sa spoljašnje strane. Na taj način, obrve će vam biti više razmaknute, a to će uticati na to da vam i oči tako izgledaju.

Obrve za razmaknute oči:

Ukoliko su vam oči malo više razmaknute, postupite tako što ćete ih pustiti da duže rastu sa unutrašnje strane. Ukoliko je to nemoguće jer vam je oblik obrva prirodno takav da ga ne možete produžiti puštanjem, onda docrtajte obrve, takođe sa unutrašnje strane. To će stvoriti vizuelni utisak da su vam i oči primaknutije.

Duboko usađene oči:

Ukoliko vam je oblik očiju takav, da vam oči izgledaju duboko usađene, najidealnije će biti ukoliko svoje obrve oblikujete tako da budu guste.

Spuštene oči:

Ukoliko imate spuštene oči, uz pogrešno oblikovane obrve, vi ćete uvek izgledati tužno ili umorno. Zato, oblikujte obrve tako da imaju oštar i uočljiv prelomni luk i to pri spoljašnjem kraju. Takav oblik obrva će vam „izoštriti“ i podići oblik očiju.

Obrve su jako važne na licu pa njihov odgovarajući oblik prema obliku očiju može učiniti da izgledate lepše i svežije.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!