Kako da senka za oči bude primetnija i postojanija – 2 TRIKA

U zavisnosti od kvaliteta, ali i od same nijanse, zavisi koliko će senka za oči biti primetna na vašoj koži i koliko će biti postojana nakon nanošenja. Određene nijanse senki iako su u okviru palete potpuno primetne, ipak kada se nanesu na kapak, izgledaju skoro u potpunosti neprimetno. Ipak, postoji način da čak i od ovakvih senki izvučete maksimum efekta koji one mogu da daju. Takođe, postoji i način da senku za oči učinite postojanijom prilikom samog nanošenja na kapke.

Kako da senku za oči učinite primetnijom?

Da bi senka za oči koju ste izabrali za nanošenje na svoje kapke izgledala primetnije na njima, potrebno je da pre nanošenja te senke, na kapke prvo nanesete belu olovku. Tek preko bele olovke, nanesite senku koju ste izabrali. Primetićete da je efekat neuporediv.

Ukoliko pre samog isprobavanja ovog načina nanošenja senke za oči, želite da se uverite u efekat ovakvog šminkanja, uradite sledeće: na spoljašnji stranu šake, nanesite najpre željenu senku bez podloge u vidu bele olovke, a odmah pored nanesite i istu senku preko podloge u vidu bele olovke. Primetićete ogromnu razliku. Ukoliko ste tom razlikom zadovoljni, na opisan način senku nanesite i na kapke.

senke za oci

Kako da senku za oči učinite postojanijom?

Da bi ste senku za oči učinili postojanijom, pre nego što je nanesete na četkicu za šminkanje pa zatim i na kapke, četkicu prvo naprskajte fiksatorom šminke. Tek tako naprskanu četkicu, umočite u senku i sa nje senku prenesite na kapke. Primetićete da će vam senka ostati postojana bar par sati duže nego da ste je naneli bez fiksatora šminke.

Ovakav vid nanošenja senke za oči, osim što produžava postojanost senke, ujedno i utiče na to da se senka ne razmazuje sa kapaka i da ostaje uredna.

[adsense_inserter id=”12825″]

Ono što je takođe važno istaći, jeste da je fiksator šminke potrebno naprskati na četkicu svaki put pre nego što četkicu umočite u senku. To što će fiksator koji se sa četkice bude preneo na senku u paleti, učiniti da senka postane vlažna, ne treba da vas zabrinjava, jer će ubrzo nakon upotrebe fiksator iz senke ispariti i neće promeniti njenu teksturu niti će upropastiti senku.

jake senke za oci

Osim što utiče na to da senka za oči ostane postojanija, fiksator istovremeno deluje i tako što povećeva efekat svetlih nijansi senki i čini ih primetnijim.

Kako da našminkate oči uz pomoć 1 četkice za senku?

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!