Bubuljice – Kako da ih prekrijete šminkom u nekoliko koraka

By  |  0 Comments

Bubuljice, koje najčešće nastaju zbog nezdravih životnih navika i nekvalitetne kozmetike, možete učiniti nevidljivima ljudskom oku pomoću šminke.

Ako se borite s problemom bubuljica (ili su vam ostali tragovi njihovog postojanja na licu), znajte da niste sami i da je to zapravo jedan od najčešćih problema kože. Srećom, postoje neki načini kojima možete umanjiti i prikriti bubuljice dok dobrovoljno ne odluče nestati s vaše kože.

Bubuljice možete savladati neverovatnom tehnikom šminkanja koja će bar prividno rešite vaš problem i pomoći vam da se ne stidite vašeg izgleda.

Prekrivanje bubuljica šminkom

Iako ste svesni posledica poput ožiljaka, fleka, depigmentacija, bakterija, važno je da vas podsetimo da ni u kom slučaju ne cedite bubuljice. Ako ipak imate samo nekoliko minuta pre nego što izađete napolje, a muči vas bubuljica koju ste primetili na licu – evo šta treba da uradite kako biste imali ujednačen i svež izgled uprkos problematičnoj koži.

Kada istišćete bubuljice, uradite to pomoću dva štapića za uši ili tufera – nikako golim prstima, pazeći da ne dođe do krvarenja. Očistite lice toplom vodom i blagim sapunom na biljnoj bazi.

Povezano: Fantastični trikovi za nanošenje korektora!

Kad god imate vremena, kako biste sprečili infekcije, crvenilo i bol, na bubuljicu i predeo oko nje nanesite oblogu od mešavine aspirina i tople vode. Crvenilo možete umanjiti i pomoću kapi za oči (Visine).

Potom, pomoću maramice ili tufera utapkajte malo losiona ili gela na bazi benzil—peroksida kako biste isušili i smanjili otečenost tretiranog područja.

Kako bi prekrivanje bilo efikasno i što je moguće manje uočljivo, nanesite manju količinu tečne podloge (na kojoj piše oil-free i long-lasting te koja nijansom odgovara boji vašeg lica) i ublendajte je kistom u kožu na kojoj ima nepravilnosti – nikako na celo lice. Ako ima potrebe, ponovite postupak ili na područja koja su i dalje crvena nanesite korektor u maloj količini (svetliji od vaše boje kože).

Nakon što ste naneli ostatak makeupa, kako bi se sve stajalo na mestu što duže, šminku fiksirajte pomoću transparentnog pudera u prahu.

Povezano: Prirodna mikrodermoabrazija – Tretman kod kuće!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!