Recite NE podočnjacima

uklanjanje podocnjaka estera

Bilo da se radi o tamnim kolutovima ispod očiju, kesicama ili upalim podočnjacima, svakako je reč o problemima koji su na vrhu liste neželjenih estetskih pojava jer su najuočljiviji na licu i često se ne mogu nikako sakriti. Podočnjaci se danas mogu efikasno ukloniti, ali je od velikog značaja pravilno pristupiti ovom problemu s obzirom na to su različiti uzroci njihovog nastanka.

 

Koža ispod očiju je jako tanka i kako godine prolaze ona se dodatno tanji i postaje sve osetljivija. Vremenom, u toj zoni slabe ligamenti koji drže masno jastuče koje i samo starenjem nestaje, pa je njegov nedostatak i te kako uočljiv. Što se tiče kesica i crnih kolutova, oni nastaju zbog poremećaja cirkulacije i naglašenog venskog spleta. Kada se tome dodaju i loše životne navike poput neredovnog sna, cigareta i alkohola, onda ne čudi što lice dobija umoran i nezdrav izraz.

Podočnjaci se mogu efikasno ukloniti. Ponekad je potrebno kombinovati različite metode kako bi se postigli željeni rezultati. U svakom slučaju, suština je da se podstaknu cirkulacija i limfna drenaža, pojača razvoj novog kolagena, zategne koža u toj regiji,  nadoknadi izgubljeni volumen i uklone pigmentacije.

Anti-aging metode koje su efikasne u uklanjanju podočnjaka

  • Mezoterapija u velikoj meri može ublažiti prebojenost podočnjaka i smanjiti dimenzije kesica. Tamni podočnjaci se uglavnom javljaju zbog povećanog nagomilavanja melanina, ali i umora, neispavanosti i nezdravog životnog stila uopšte. Mezoterapijskim koktelima na bazi kodžik kiseline i vitamina C izbeljuje se uporno plavetnilo. Za uklanjanje kesica koje se obično javljaju posle 35. života preporučuju su mezoterapijski kokteli koji stimulišu drenažu viška tečnosti.
  • Hemijski piling takođe može poboljšati tonus i smanjiti pigmentaciju te regije.
  • PRP metoda poznatija kao „vampirski tretman“ dobar je  izbor kod obojenih podočnjaka sklonih oticanju , a potrebno je uraditi 3 tretmana u seriji kako bi se postigli optimalni efekti. Krvna plazma bogata trombocitima i faktorima rasta podstiče stvaranje novog kolagena te smanjuje bore i uklanja kesice.
  • Hijaluronski fileri se koriste kod upalih podočnjaka i popunjavaju nedostatak tkiva ispod očiju vraćajući volumen i svežinu, a samim tim odmoran i mladolik izgled.

podocnjaci uklanjanje

Za više informacija o ovom i ostalim tretmanima kontaktirajte estetski centar “Estera” putem:

————————————–

Vođen Platonovim doživljajem lepog koji se ogleda u skladu i umerenosti, dr Nenad Stanković se godinama uspešno bavi estetskom medicinom. Po vokaciji je injektor, antiaging trener i edukator u oblasti profesionalnog usavršavanja medicinskog kadra i doktorand na odseku za Kozmetologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. U potrazi za savremenim dostignućima vodećih eksperata u sferi podmlađivanja, posvećuje se edukacijama u Monaku, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Izraelu, Ukrajini, Kini, Kazahstanu, Jordanu, Češkoj, Poljskoj, Bugrarskoj. Zahvaljujući stečenim znanjima, iskustvu, inovacijama efikasno razvija svoje metode u svakodnevnom radu sa klijentima kako bi im se omogućilo da uvek izgledaju negovno i zadovoljno.

dr nenand stankovic estetik centar estera

error: Content is protected !!