Hemijski piling – obavezan korak u zimskoj nezi kože

By  |  0 Comments

Susret sa prvim borama, bubuljicama ili flekama često je neprijatno iskustvo koje nas može učiniti prilično nezodovoljnim i nesigurnim. Zato je prvi korak ka uklanjanju navedenih nesavršenosti upravo hemijski piling. Sa njegovim delovanjem i prednostima, upoznaće nas dr Nenad Stanković iz estetskog centra „Estera“.

Kada je idealno vreme za hemijski piling?

Oštar vetar, niske temperature i boravak u zagrejanim prostorijama predstavljaju stres za kožu u zimskom periodu. Na takve spoljašnje faktore ne možemo uticati, kao ni na genetsku predispoziciju kada je reč o pojedinim problemima na licu. Međutim, pravilna nega sa kojom treba početi na vreme ipak je naša odgovornost. Sve što učinimo ili ne učinimo, svakako ostavlja trag.

Uravnotežena ishrana, kvalitetan, san i umerena fizička aktivnost doprinose dugotrajnom poboljšanju stanja kože, tako da se eventualne neželjene estetske pojave  na licu u velikoj meri mogu ukloniti i ličnim angažmanom. Zima je idealno doba godine za hemijski piling zbog smanjenog UV zračenja i minimalne mogućnosti za nastanak novih hiperpigmentacija.

hemijski piling

Hemijski piling za bore, akne, fleke, proširene pore…

Kako bismo kožu podstakli na revitalizaciju i uklonili fine bore, akne i fleke, postoje medicinski pilinzi specifičnih formulacija za određene probleme. Tako se površinski piling na bazi glikolne, salicilne, mlečne i limunske kiseline vrlo uspešno primenjujuje za tretiranje plićih borica, akni i posledica fotostarenja.

Njegova prednost ogleda se u tome što se jednostavno nanosi, nema dugotrajnog crvenila ni ljušćenja kože, pa gotovo da nema ni oporavka. Posebno je važno istaći da kombinacija različitih kiselina ostvaruje svoje sinergično dejstvo i na taj način predstavlja odlično rešenje za različite nepravilnosti poput pega, tankih linija i bubuljica.

Za teže slučajeve kao što su ožiljci od akni ili duboke fleke i bore, odlični rezultati se mogu postići nešto dubljim pilingom na bazi trihlorsirćetne kiseline. Zahvaljujući njemu, uklanja se površinski sloj dehidrirane i beživotne kože koja je često prekrivena hiperpigmentacijama, proširenim porama i borama. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije i licu se vraćaju mekoća i sjaj.

Ako na umu imamo da naša koža brže stari od nas samih, onda ćemo preduzeti određene akcione korake na putu do lepe i negovane kože. Za početak, neka to bude hemijski piling. Tako pripremljena koža i novi sloj koji je jedar i podmlađen, efikasnije će primiti sve hranljive nutritijente iz kozmetičkih preparata i samo takva nega ima smisla.

Estetski centar „Estera“ u februaru 2017. odobrava popust od -20% na hemijske pilinge!

Više detalja o hemijskom pilingu pogledajte u videu

Za više informacija o ovom i ostalim tretmanima kontaktirajte estetski centar „Estera“ putem:

Povezano: ULTIMATIVNI ANTI-AGING VODIČ- Koji tretman je najefikasniji za vas?

————————————–

Vođen Platonovim doživljajem lepog koji se ogleda u skladu i umerenosti, dr Nenad Stanković se godinama uspešno bavi estetskom medicinom. Po vokaciji je injektor, antiaging trener i edukator u oblasti profesionalnog usavršavanja medicinskog kadra i doktorand na odseku za Kozmetologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. U potrazi za savremenim dostignućima vodećih eksperata u sferi podmlađivanja, posvećuje se edukacijama u Monaku, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Izraelu, Ukrajini, Kini, Kazahstanu, Jordanu, Češkoj, Poljskoj, Bugrarskoj. Zahvaljujući stečenim znanjima, iskustvu, inovacijama efikasno razvija svoje metode u svakodnevnom radu sa klijentima kako bi im se omogućilo da uvek izgledaju negovno i zadovoljno.

dr nenand stankovic estetik centar estera

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!