Hijaluronski FILERI za redefiniciju usana

Želite punije usne? Ili ste ipak od onih žena koje bi samo ispravile asimetriju gornje i donje usne? Možda biste pak uklonile sitne bore u toj regiji i istakle ivice usana bez povećanja volumena? U svakom slučaju, hijaluronski fileri su pravi tretman za vas.


Hijaluronski fileri – potpuno bezbedna anti-aging metoda

Ova anti-aging procedura počinje razgovorom i konsultacijom sa doktorom kako bi se na najbolji mogući način odredio tip hijaluronskog filera i tehnike kojom će biti ubrizgan. Individualan pristup je obavezan jer ne postoje iste usne i to je ono na čemu treba insistirati kod zahteva klijenata da imaju identične usne kao poznate zvezde.

Današnje generacije preparata za popunjavanje dobijaju se naprednim tehnologijama sa ciljem da budu potpuno bezbedni po zdravlje i da se eventualni neželjeni efekti svedu na minimum. Njihovom upotrebom to se u praksi i potvrđuje budući da se baziraju na hijaluronskoj kiselini koju mi već imamo u svom organizmu, tako da hijaluronski filer naše telo ne prepoznaje kao strano telo. Uloga hijaluronske kiseline jeste da veže vodu i time pruži efekat punoće, pa su usne vidno hidriranije, jedrije i punije.

Efekti hijaluronskih filera

Primenom hijaluronskih filera možemo:

  • preoblikovati usne, tačnije tanke učiniti punijim i jedrijim,
  • ispraviti diskretnu disproporciju gornje i donje usne,
  • istaći samo konture,
  • ukloniti fine linije u predelu nausnica.

Sama procedura traje petnaestak minuta i uz lokalnu anesteziju gotovo je bezbolna. Bitno je naglasiti da ne podrazumeva poseban oporavak i da se odmah možemo vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Postoji mogućnost  pojave modrica ili otoka, ali su one prolaznog karaktera.

Važno je da se ne primenjuju masti i kreme na svoju ruku, a po potrebi ukoliko postoji otok  – isključivo korisititi hladne obloge.  Ne preporučuje se odlazak na bazen, kao ni boravak u sauni i solarijumu sedam dana nakon intervencije, ali ni šminkanje prvog dana od postupka.

hijaluron fileri

Trajnost filera je individualna

Rezultat je odmah vidljiv, a najbolji efekti se postižu kada se materijal rasporedi, tako da za dve nedelje, treba obaviti  kontrolni pregled. Tom prilkom je moguća minimalna korekcija usana ukoliko za tim postoji potreba. Najvažnije je da izgledaju negovano, hidrirano i prirodno, kao i da se osećaj u njima ne menja. Trajnost hijaluronskih filera je od 3 do 12 meseci što zavisi od vrste, ali i individualne reakcije organizma i brzine kojom ga razgrađuje.

Sa svakim sledećim tretmanom stvara se količina novog kolagenog tkiva koje je identične građe kao i usne. Na taj način se nakon postupnog dodavanja filera u pravilnim vremenskim razmacima mogu postići trajno povećane usne prirodnog izgleda i volumena.

Zato je važno na prvom tretmanu postići željeni oblik, a i ukoliko se predomislimo, pošto se radi o resorptivnom materijalu, možemo odabrati neku drugu formu. Upravo se u  tome i ogleda prednost ove procedure koja je najbolja opcija ako u obzir uzmemo sigurnost i svoje zdravlje stavimo ispred estetike.

Za više informacija o ovom i ostalim tretmanima kontaktirajte estetski centar “Estera” putem:

Povezano: Hemijski piling – Obavezan korak u zimskoj nezi kože

————————————–

Vođen Platonovim doživljajem lepog koji se ogleda u skladu i umerenosti, dr Nenad Stanković se godinama uspešno bavi estetskom medicinom. Po vokaciji je injektor, antiaging trener i edukator u oblasti profesionalnog usavršavanja medicinskog kadra i doktorand na odseku za Kozmetologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. U potrazi za savremenim dostignućima vodećih eksperata u sferi podmlađivanja, posvećuje se edukacijama u Monaku, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Izraelu, Ukrajini, Kini, Kazahstanu, Jordanu, Češkoj, Poljskoj, Bugrarskoj. Zahvaljujući stečenim znanjima, iskustvu, inovacijama efikasno razvija svoje metode u svakodnevnom radu sa klijentima kako bi im se omogućilo da uvek izgledaju negovno i zadovoljno.

dr nenand stankovic estetik centar estera

error: Content is protected !!