Lažni BOB: Kraća kosa bez šišanja

By  |  2 Comments

Da se ne biste pokajali nakon dolaska od frizera, lažni bob će vam najbolje prikazati kako biste izgledali s kratkom kosom.

Naslovna foto: Crop Pinterest Photo

Bob (paž) frizura je vrlo popularna u poslednje vreme. Mnoge poznate lepotice su doprinele popularizaciji bob frizure tako što su svoju dugu kosu ošišale. Ako se vi ipak ne želite odreći svoje duge kose, predlažemo vam da napravite lažni bob.

Kako napraviti lažni bob?

Za lažni bob trebali biste imati, naravno, dužu kosu – barem do ramena. Od materijala vam je potrebno nekoliko ukosnica, alat za uvijanje kose, elastična gumica i lak za kosu.

Pre nego što napravite lažni bob, operite i prosušite kosu. Kada vam kosa bude najmanje 80 posto suva, uvijte celu kosu figarom ili peglom za kosu. Kako biste olakšali oblikovanje i zaštitili kosu od pregrejavanja, pre uvijanja i dok je kosa još uvek mokra obavezno naneseti sredstvo koje štiti od toplote. Lokne će kosi dati potreban volumen i vešto kamuflirati da zapravo niste ošišani na bob.

Blago prstima počešljajte i protresite lokne kako biste dobili pomalo neuredan izgled, pa pomoću elastične gumice, u nijansi vaše kose, zavežite vrhove kose u opušten rep. Kada odlučite koliko dug lažni bob želite da imate, urolajte niski rep prema potiljačnom delu glave pa pričvrstite velikim ukosnicama.

Za efektniji i prirodniji izgled, izvucite nekoliko pramena da slobodno padaju oko lica pa lepo stilizovan lažni bob fiksirajte sa malo laka za kosu.

Naša preporuka je Subrina Professional S FORCE PREMIUM – Lak za kosu čija lagana i efikasna formula omogućava da se tokom dužeg vremena održi fleksibilnost kose, pri čemu se kosa ne lepi.

lak

Za više informacija, kliknite na sliku!

Osvežićete izgled, a svi će pomisliti da ste zaista skratili vašu nekada dugu kosu.

Pogledajte i foto tutorijal kako da napravite lažni bob!

Povezano: Napravite savršene LOKNE uz pomoć ČARAPA!

2 Comments

  1. Daca21

    15.02.2017. at 15:59

    Odlicna ideja, probala sam bila nesto slicno, ali mi nije poslo „za rukom“, nadam se da ovaj put hoce.

  2. EkoEnd

    15.02.2017. at 18:13

    Dobar trik, lakse je kosu skratiti na ovaj nacin nego da se sisa i ceka da poraste.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!