Kako da vaša koža lica PREŽIVI hladno vreme – 5 TOP saveta

"skincare" dijeta

Jak vetar, suv vazduh i niske temperature negativno utiču na vašu kožu lica tokom zime. Ako ste primetili da vam je koža lica izrazito suva i ispucala, zateže vas i svrbi, vratite joj mekoću, svežinu i vlagu pomoću ovih 5 jednostavnih, ali važnih saveta.

Zimi se suva i ispucala koža prvo primeti na licu, pa upravo taj deo treba dodatno zaštititi.

Zimska nega lica

Ishrana bogata zdravim mastima

Za zdrav izgled kože lica, ali i očuvanje jakog i otpornog imuniteta, tokom čitave zime je potrebno da povedete računa i o načinu ishrane. Regularan unos zdravih masti će vam pomoći da pregurate zimu zdravi i dočekate proleće puni snage i elana, ali i da hidrirate kožu te joj vratite sjaj. Zdrave masti poput avokada, badema, lososa će vam pružiti energiju koja će vas zagrejati, a pravilna ishrana će, kao što smo rekli, najbolji rezultat pokazati na vašoj glatkoj i zdravoj koži lica.

Svežina lica

Kako biste licu priuštili potrebnu svežinu i sjaj i usred sivog zimskog dana, hajlajterom u zlatnim ili pink nijansama (zavisno od vašeg tena) naglasite jagodice, unutrašnje uglove očiju i područje iznad obrva. Pre nanošenja hajlatera, lice naravno treba da vam bude hidrirano kremom gušće strukture i spremno za nanošenje podloge.

Povezano: 4 DIY pilinga za sjajnu kožu! 

Suptilna šminka

Prilagodite šminku pretežno maglovitim i hladnim zimskim danima – akcentujte oči tamnijim nijansama kako bi vam lice zablistalo, dajte svežinu vašim obrazima nanošenjem tečnog ili kremastog rumenila koji vuče na rozikasto ili na usne nanesite sjaj, a drugi delovi lica neka vam ostanu neutralni. Pre šminkanja obavezno nanesite kremu koja će koži osigurati vlagu tokom čitavog dana jer je hidratacija, ipak, najvažnija.

Enzimski piling lica

Niske temperature usporavaju promet ćelija što negativno utiče na zdravlje i sjaj kože. S vremena na vreme  je potrebno da ispilingujete kožu lica kako biste osloboditi vašu kožu starih suvih ćelija, omogućili lakše i dublje prodiranje hidratantnih proizvoda, a koži pružiti mekoću i zdravi sjaj. Poželjno je da tokom zime bar jednom nedeljno odradite nežni enzimski piling lica i omogućite koži da malo prodiše.

Retinol za noćnu negu

Pošto je koža lica tokom zime podložna dehidrataciji i gubljenu vlažnosti, kako bi sprečili da spoljni uticaji oštećuju kožu, ali i obnovili kožu, potreban joj je dodatni zaštitni sloj. U vašu svakodnevnu, večernju negu kože lica potrebno je da uvrstite proizvode sa retinolom koji će sačuvati površinski sloj kože i učiniti da vaše lice bude mekano i glatko. Koristite male količine retinola kako bi koža razvila toleranciju na vitamin A. Takođe, obavezno preko retinola nanesite hidratantnu kremu kako biste izbegli dodatno ljuštenje i perutanje kože.

Povezano: Razlike izmeću dnevne i noćne kreme za lice!

error: Content is protected !!