5 čajnih mešavina uz pomoć kojih ćete se rešiti pojačanog vaginalnog sekreta

čajne mešavine za vaginalni sekret

Bez obzira na razlog zbog kojeg se vaginalni sekret manifestuje, ovu pojavu je potrebno sanirati. U tome, možete uspeti tako što ćete konzumirati određene čajne mešavine, a u nastavku ćemo vam otkriti i koje.

U slučaju kada je vaginalni sekret normalan, on se luči i oslobađa iz vaginalne sluznice u vrlo svedenoj i kontinuirano ujednačenoj količini koja se spontano poveća u vreme ovulacije i u vreme koje se vezuje za početak menstrualnog ciklusa. Boja normalnog vaginalnog sekreta je prozirna do svetlo bela, a njegov miris je neutralan i ne može se definisati kao neprijatan.

Međutim, kada vaginalni sekret počne da se luči u količinama koje su veće od uobičajenih i kada postane izrazito beo ili čak žućkast, gust i u pojedinim slučajevima praćen neprijatnim mirisom, to je znak da je sekret pojačan i da sa unutrašnjošću vaginalne sluznice, odnosno sa zdravljem reproduktivnog sistema nešto nije kako treba. Može postojati prisustvo neke polno prenosive bolesti, može postojati prisustvo infekcije i prisustvo upale. Međutim, može se dogoditi i da u reproduktivnom sistemu nije prisutan nijedan oblik zdravstvene promene, već da je pojačan vaginalni sekret reakcija na konzumiranje pojedinih vrsta lekova ili da je posledica hormonalnog disbalansa ili izloženosti intezivnom stresu recimo.

U ovom tekstu daćemo vam nekoliko odličnih saveta kako lečiti vaginalni sekret uz pomoć čajnih mešavina.

Čajne mešavine koje rešavaju pojačani vaginalni sekret

Čak od nevena i belog sleza

Čaj od nevena i čaj od belog sleza, u narodu su od davnina poznati kao prirodni lekovi protiv pojačanog vaginalnog sekreta, pa se često koriste i kao čajna mešavina koja se priprema na sledeći način: jedna čajna kašika mešavine čaja od nevena i čaja od belog sleza, prelije se sa 250 ml prethodno provrele vode i to se zatim ostavi da odstoji 5 minuta pre nego što se procedi i pije. Ovaj čaj pije se 3 puta na dan.

Čaj od kantariona i hajdučke trave

Čaj od kantariona i hajdučke trave, priprema se tako što se jedna čajna kašika mešavine sušenih i usitnjenih cvetova i listova kantariona i cvetova i listova hajdučke trave prelije sa 250 ml prethodno provrele vode. To se ostavi da odstoji između 10 i 15 minuta i tek onda se procedi i pije 3 puta na dan.

Povezano: Sprečite pojavu vaginalne infekcije!

Čaj od virka i kamilice

Prema mišljenju mnogih, čaj od virka je najefikasniji prirodni lek protiv pojačanog sekreta, a kada se kombinuje sa čajem od kamilice njegovo delovanje je još efikasnije. Ovaj čaj se priprema tako što se jedna čajna kašika mešavine čaja od virka i čaja od kamilice prelije sa 250 ml prokuvane vode. To se zatim ostavi da odstoji 10 minuta, a zatim se procedi i pije. Konzumiranje treba ponavljati 3 puta na dan.

Čaj od žalfije i vrbove kore

Čajna mešavina od žalfije i vrbove kore je još jedna u nizu mešavina koje se u narodnoj medicini koriste u cilju lečenja pojačanog vaginalnog sekreta. Priprema se tako što se jedna čajna kašika mešavine čaja od žalfije i čaja od vrbove kore, prelije sa 250 ml ključale, a to se zatim ostavi da odstoji 10 minuta pre nego što se procedi i popije. Čaj se pije 3 puta dnevno.

Čaj od zove i lista kupine

Čajna mešavina od zove i lista kupine, priprema se tako što se jedna čajna kašika mešavine suvih i usitnjenih cvetova zove i suvih usitnjenih listova kupine, prelije sa 250 ml prethodno provrele vode. To se ostavi da odstoji 10 minuta, a zatim se procedi i pije. Ovaj čaj se pije 3 puta na dan.

Povezano: Prepoznajte i izlečite vaginalnu infekciju!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!