Čišćenje lica – saveti za sjajan ten

By  |  0 Comments

Nema ništa bolje od odlaska kod kozmetičara na tretman čišćenja lica. Ipak, s obzirom da većina nas nije u mogućnosti priuštiti relaksaciju u spa centru, iste pogodnosti možete sebi priuštiti u udobnosti vašeg kupatila. Za sjajan ten pravilna nega lica je izuzetno važna, zato pročitajte i primenite ove savete za čišćenje lica.

Čišćenje lica je najvažniji korak u režimu nege kože tokom kojeg zapravo omekšavate i pilingujete kožu, ali i povećavate protok krvi i poboljšavate limfnu cirkulaciju, koja hrani i detoksifikuje vašu kožu lica. Važno je samo da znate kakvu kožu imate: osetljiva koža traži nežno kremasto čišćenje, normalnoj ili kombinovanoj koži godi pranje lica sredstvima na bazi ulja, dok masna koža zahteva proizvode sa većom koncentracijom antibakterijskih eteričnih ulja kao što su majčina dužica ili ulje čajevca.

Uklanjanje šminke pre čišćenja lica

Započnite čišćenje lica sa prirodnim sredstvom za uklanjanje šminke ili pripremite kožu za sledeći korak korišćenjem ulja jojobe.

Alternativna sredstva za čišćenje lica

Nije na odmet da imate dva sredstva za čišćenje lica – dnevno sredstvo za čišćenje lica koje odgovara vašem tipu kože i jači preparat za nedeljno dubinsko čišćenje lica.

Povezano: 10 najvećih grešaka prilikom čišćenja lica – sprečite neprijatne probleme sa kožom!

Pravilan redosled prilikom čišćenja lica

Pre dodavanja vode, nanesite količinu sredstva za čišćenje lica veličine novčića u dlan ruke, razmažite po dlanovima pa ravnomerno primenite preko lica i vrata.

Masaža prilikom čišćenja lica

Nakvasite ruke toplom vodom i kružnim pokretima utrljajte proizvod na kožu lica u trajanju od dva do četiri minuta. Osobe koje su sklone dobijanju akni ne bi trebalo da preteruju sa masažom jer ona može dovesti do povećane proizvodnje prirodnog ulja.

beauty proizvodi

Pogledajte i: Beauty vaga – Koliko proizvoda je dovoljno?

 

Četka za čišćenje lica

Priuštite sebi dubinsko čišćenje i piling pomoću rotacione ili druge četke za lice koje možete koristiti zajedno sa vašim sredstvom za čišćenje lica jednom do tri puta nedeljno, u zavisnosti od toga koliko je debela vaša koža. Debela koža može tolerisati više pilinga, dok tankoj koži prija piling samo jednom nedeljno.

Završite čišćenje lica hladnom vodom

Osim što će vas razbuditi, ledena voda će povećati cirkulaciju i tonirati vašu kožu lica. Svakodnevno korišćenje tople ili vruće vode prilikom čišćenja lica tokom određenog vremena dovešće do opuštanja, odnosno boranja kože.

Untitled

Pogledajte i proizvode za čišćenje lica koje imamo na lelpotica.rs web shop-u!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!