Beauty vaga – Koliko proizvoda je dovoljno?

retinol

Da li ste se ikada zapitali koliko beauty proizvoda je dovoljno za korišćenje prilikom vaše svakodnevne nege kože? Sigurno ne želite prebrzo potrošiti beauty proizvod, ali takođe želite da koristite dovoljno za optimalne rezultate. U nastavku teksta ćete saznati kolika je odgovarajuća količina beauty proizvoda koju treba da koristite za temeljnu negu kože.

Dobro znamo da je važno kontrolisati dnevni unos kalorija. Zbog toga svaki dan pazimo koliko ćemo čokolade pojesti, koliko čaša vina popiti… Zašto onda ne bismo pazili i koliko dnevno nanesemo nekog beauty proizvoda na naše lice?

Prema režimu lepote mladolikih žena iz Azije, sve beauty proizvode koje koristite trebate pažljivo količinski rasporediti kako bi oni što učinkovitije negovali kožu. Kako bismo vam približili dovoljnu količinu beauty proizvoda, poredili smo ih sa novčićem, bombonicom, svežim i sušenim voćkicama.

Koliko beauty proizvoda treba da koristite?

Piling gel

Za temeljan, kvalitetan piling (dva puta nedeljno), koji će ukloniti gornji, mrtvi sloj kože, nanesite piling gel u količini veličine novčića (1 evro) na vlažne ruke. Nežno, kružnim pokretima ravnomerno masirajte lice kako bi odstranili toksine, sebum i bakterije i osvežili kožu te podstakli prirodnu regeneraciju površinskog sloja kože. Uvek  krenite od čela, nosa i brade, pa pređite na ostale delove lica.

Povezano: 4 DIY pilinga za sjajnu kožu!

Micelarna voda/Tonik

Kada koristite tečne proizvode, kao što su micelarna voda za skidanje šminke ili tonik, količina veličine srednje jagode će očistiti kožu lica od naslaga šminke i prljavštine, odnosno nahraniti, uravnotežiti i pripremiti kožu lica za apsorpciju ostalih proizvoda za negu. Počnite od T-zone, nežno pređite na obraze, spustite se do brade i vilice i završite sa vratom u potezima prema gore. (Ako koristite penu za čišćenje lica dovoljna vam je jedna pumpica da sperete svaku prljavštinu sa lica.)

Serum/Ampule

Nakon sveže očišćene ili tonirane kože, ako koristite serum ili ampule za negu lica i dekoltea kako bi dodatno hidrirali kožu, potrebno je da na suv dlan nanesete količinu seruma veličine grožđice i ravnomerno ga rasporedite preko lica i vrata u dugim, nežnim pokretima ka gore. Pazite da vam ruke ne budu mokre, jer će voda sprečiti da se uljana struktura proizvoda apsorbuje u vašu kožu.

Krema za područje oko očiju

Oblast oko očiju je jako krhka te uvek nežno utapkajte domalim prstom kremu za predeo iznad očiju i oko obrva u količini veličine dva graška. Nanesite proizvod preko celog kapka, sve do obrva kako biste dobro hidrirali oblast oko očiju i umanjili vidljivost bora te koži priuštili mekoću i elastičnost.

Povezano: Nega očiju i kože oko očiju!

Dnevna/Noćna krema za lice

Kako biste savršeno hidrirali važu kožu, bez zapušavanja pora, nanesite dnevnu ili noćnu kremu u količini veličine bombonice na dlan pa lagano utrljajte na lice. Nećete imati problema sa viškom proizvoda, a ova količina je sasvim dovoljna da prirodno regeneriše kožu preko dana odnosno noći. Važno je samo da pravilo aplicirate kremu u kožu – utrljajte veličinu čeri paradajza između dlanova te tapkanjem i pritiskanjem nanesite kremu na kožu lica. Pomoću dlanova ćete zagrejati proizvod i olakšati njegovu apsorpciju.

Krema sa zaštitnim SPF faktorom

Nemoguće je naneti previše najvažnijeg proizvoda za negu kože lica. Svaki dan primenite količinu veličine višnje kreme sa zaštitnim SPF faktorom 15 ili većim.  Takođe, nemojte utrljavati već utapkajte ravnomerno kremu da “sedi” na površini kože kao štit od sunca. Ako ćete biti napolju duži vremenski period, ponovo aplicirajte kremu i svakako koristite veći zaštitni SPF faktor.

Povezano: Nega kože prema svakom životnom dobu – Tajne i saveti!

error: Content is protected !!