Maska za prolećnu negu kože i kose

By  |  0 Comments

Tokom zimskog perioda, koža i kosa u velikoj meri i konstantno bivaju izloženi lošim spoljašnjim uticajima. Zato, ono što treba uraditi na proleće, jeste podhraniti i osvežiti kožu i pripremiti je za proleće. U tome će vam pomoći maska za prolećnu negu kože i kose.

Niske temperature, vetar, nedostatak sunčeve svetlosti, samo su neki od faktora koji loše utiču na kožu. Usled uticaja takvih faktora, koža i kosa često postaju osetljive, iziritirane i dehidrirane. Potrebna ima je pojačana nega. To ćete najbolje postići pomoću domaće i potpuno prirodne takozvane prolećne maske za kožu i kosu.

Za pripremu maske za prolećnu negu kose i kože, potrebno je:

– Oko 100 grama oljuštenih pečenih semenki bundeve,

– 1 ravna kafena kašika meda,

– 1 ravna supena kašika pavlake,

– Jedna kafena kašika maslinovog ulja.

Priprema i upotreba prolećne maske:

Oljuštene pečene semenke bundeve, najpre izlomite, stavite ih u avan i što bolje ih izgnječite. Zatim, izgnječene semenke, prelijte sa maslinovim uljem i u to dodajte med i pavlaku. Sve dobro sjedinite mešanjem. Kada ste dobili kompaktnu i glatku mešavinu, nanesite je u vidu maske na kožu lica, kožu vrata i ukoliko to želite, kožu dekoltea.

Sačekajte da maska deluje oko pola sata, a zatim kožu isperite najpre toplom, a zatim hladnom vodom i to temeljno kako bi ste potpuno uklonili tragove sastojaka maske. Ovu masku, koristite dva do tri puta nedeljno i zakoračićete u proleće sa svežom, hidriranom i blistavom kožom.

Ova maska, efikasna je i za prolećnu negu suve i oštećene kose. Zato, možete je koristiti i za kosu, tako što ćete je jednom do dva puta nedeljno nanositi na kosu pre pranja, utrljavajući je od korena do vrhova vlasi. Maska treba da deluje na kosu takođe oko pola sata, a nakon tog vremena kosu isperite, operite i oblikujte onako kako želite.

Ukoliko se desi da vam u toku pripreme prolećne maske pri ruci ne bude maslinovo ulje, kao zamenu možete koristiti suncokretovo ulje.

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *