Kako da odaberete savršenu maskaru prema vašem tipu trepavica?

maskara prema tipu trepavica

Kada biramo novu maskaru, jedan od najčešćih faktora koje uzimamo u obzir pri kupovini su brend i vrsta četkice. Odabir one “prave” maskare je zapravo, mnogo kompleksniji od ovoga. Svaka formula je kreirana da zadovoljni potrebe određenog tipa trepavica: bez obzira da li je to volumen, dužina, definicija, ili nešto drugo. Ovo sve čini izbor maskare komplikovanim, posebno ako imate kratke, retke, ravne i svetle trepavice. Zato smo sastavili ovaj vodič kako da odaberete idealnu maskaru, prema VAŠEM TIPU trepavica!

Kakve su vaše prirodne trepavice?

Ako imate… ravne trepavice

Ako su vaše trepavice prirodno ravne i oštre, verovatno ste se mučili sa pronalaskom maskare koja će prirodno da zadrži uvijen oblik. Predlažemo vam da PRE nanošenja maskare, koristite uvijač za trepavice. Kada se uvili trepavice, odaberite vodootpornu formulu maskare, koja će držati dlačice uvijenim čitavog dana. Odaberite onu vodootpornu maskaru koju ima zakrivljenu četkicu, koja ujedno podiže, voluminizira i izdužuje čak i najravniji tip trepavica.

maskara prema tipu trepavica

Ako imate… prirodno uvijene trepavice

Devojke sa prirodno uvijenim trepavicama možemo slobodno nazvati blagoslovenim, tako da vaš preostali zadatak jeste naći maskaru koja daje volumen i dužinu. Na sreću, u ponudi je mnogo maskara koje pružaju ovaj cilj. Odaberite maskaru koja je lagana, pa je nanesite u više slojeva, za dramatičan izgled.

Ako imate… retke i svetle trepavice

Sve one devojke koje imaju prirodno retke i svetle trepavice, znaju koliko je teško učiniti da one izgledaju punije i dramatično. E, tu uskaču maskare za volumen i punoću trepavica! Odaberite maskaru sa polimerima, koja oblaže svaku dlačicu, čineći je debljom (tzv. “tubing” tip maskare). Pre nje, nanesite sloj maskare za volumen, koja ima debelu, čupavu četkicu. Uz kombinaciju ove dve maskare, postići ćete punije i voluminoznije trepavice!

Povezano: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

Ako imate… kratke trepavice

Ako imate kratke i špicaste trepavice, odaberite maskaru sa tankom silikonskom četkicom, i gusto napakovanim iglicama, koje će obuhvatiti svaku dlačicu. Takve maskare obično imaju formulu za produžavanje i definiciju, pa će učiniti vaše kratke trepavice dužim i punijim.

maskara prema tipu trepavica

Ako imate… prirodno dugačke trepavice

Naglasite prirodnu dužinu trepavica uz pomoć “curling” maskare, sa uvijenom četkicom. Ovako ćete dobiti blago uvijanje trepavica i “lift” u korenu, kako biste otvorili oko. Dok nanosite maskaru, začešljajte trepavice u stranu, kako biste izvukle “cat eye” izgled, bez potrebe za ajlajnerom. Koncentrišite maskaru na spoljašnjim trepavicama, uz pokrete izvlačenja ka “spolja”.

Ako imate… trepavice različlite dužine

Ako su vam trepavice kraće na jednom kraju oka, a duže na drugom, to može biti rezultat oštećenja od nadogradnje svilenih trepavica, ili znak da vam je potreban serum za trepavice. Odaberite maskaru koja sadrži puno prirodnih botaničkih sastojaka i fito-keratin i pantenol, koji promovišu rast dlačica. Odaberite maskaru koja daje izgled lutke, sa većom četkicom, koja je sužine na vrhu (oblik “kupe”). Tako ćete stilizovati trepavice na sredini oka, a izvući one u uglovima, kako biste prikrili neujednačen rast dlačica.

Pročitajte još i: 6 situacija kada je braon maskara bolje od crne

error: Content is protected !!