Muškarci i šminkanje: Da li su bolji od žena?

By  |  0 Comments

Većinu saveta o šminkanju i negi lica i tela pronalazimo na YouTube kanalu ili Instagramu. Uglavnom beauty i make up tutorijale snimaju žene, ali u poslednje vreme se pojavio i veliki broj muškaraca koji se razume u šminkanje.

Naslovna foto: PrintScreen Instagram

Muškarci sve više brinu o svom izgledu – konturišu, raznim tehnikama šminkanja prekrivaju nesavršenosti, savetuju kako izgledati bez mane, stvaraju remek dela na svojim licima. Nagomilalo se zaljubljenika u šminkanje, a u nastavku ćemo vas upoznati sa 5 najpopularnijih muškaraca koji su se proslavili šminkanjem na Instagramu.

Muškarci koji se razumeju u šminkanje

James Charles Dickinson

Ovaj samouvereni dečko od 18 godina, šminkajući samog sebe, pokazuje neverovatne veštine u šminkanju. Ima preko 840 hiljada pratilaca na Instagramu i preko 180 hiljada pretplatnika na YouTube-u. Njegov izgled uključuje mnogo različitih stilova, od super glamuroznog do avangardnog i apstraktnog izgleda. Za njega je oblikovanje kose i šminkanje prirodna stvar.

Manny Gutierrez

Skoro 3 miliona sledbenika doveli su ovog 25-godišnjeg šminkera do saradnje sa svim velikim beauty brendovima. Njegovi YouTube tutoriali imaju skoro 2 miliona pregleda delom zbog njegovog zaraznog energičnog stava, većinom zbog odličnih saveta kako se našminkati ako želimo postići izgled savršene kože lica. Deli svoje znanje i definitivno svojim načinom radom ruši stereotipe te menja shvatanje šminkanja.

Bretman Rock

Sa više od 6 miliona pratilaca na Instagramu i milion na YouTube kanalu, ovaj 17-godišnjaka je postao Internet senzacija zahvaljujući svom smislu za humor, neverovatnim obrvama, ali i profesionalnim veštinama konturisanja u koje ne treba sumnjati. Zahvaljujući njegovim korisnim i zabavnim tutorijalima brzo i lako ćete usvojiti mnoge tehnike šminkanja.

Patrick Starr

Ova Instagram zvezda ima 2,6 miliona pratilaca i skoro 2 miliona pretplatnika na YouTube kanalu. Zabavan, drag, inspirativan 26-godišnjak, koji takođe zna da rukuje make up četkicama. Njegovi tutorijali o fondaciji, „drag queen“ šminkanju, konturisanju i isticanju lica će vas inspirisati i učiniti da verujete da je šminkanje za svaku osobu koja voli lepo da izgleda.

A photo posted by patrickstarrr (@patrickstarrr) on

Alan Macias

Iako ima samo 18 godina, već je nagomilao preko 350 hiljada pratilaca na Instagramu i skromnih 30 hiljada na YouTube-u pokazujući drugima svoju jedinstvenu ličnost kroz savete o šminkanju. Cenjen je zbog njegovih beauty tutorijala i glamuroznog izgleda koji karakteriše detaljan smokey eyes, odvažne boje usana i komplikovano konturisanje svega na svom licu. Najveću pažnju poklanja obrvama i savršenoj koži.

Moramo priznati da ulepšavanje nije samo ženska stvar i da od muškaraca možemo naučiti neke trikove u šminkanju. Šta vi mislite o tome?

Povezano: Šminkanje – Greške koje mnoge od nas prave!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!