Muškarci na štiklama podržali borbu protiv raka dojke

By  |  0 Comments

Neobičan prizor u subotu popodne u centru Beograda, muška trka na štiklama u znak podrške ženama koje prolaze kroz dijagnozu raka dojke, ali i onima koje su se uspešno izlečile. Veliki broj ljudi okupio se na Ružičastom bazaru koji su Avon, Fond B92 i Ambasada SAD organizovali uz podršku Ministarstva zdravlja i Nacionalne asocijacije lečenih od raka (NALOR), u cilju obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke.

Beograd je roze

Edukativne radionice, roze štand za manikir i štandovi sa rukotvorinama privukli su pažnju prolaznika, koji su se uključili u događaj kako bi pokazali svoju podršku ovom važnom ženskom pitanju i učestvovali u simboličnoj šetnji Knez Mihailovom ulicom.

maja nikolic avon

Veliko oduševljenje izazvali su hrabri učesnici tradicionalne Muške trke na štiklama, u znak podrške svim ženama koje prolaze kroz dijagnozu raka dojke, ali i onima koje su se uspešno izlečile. Među njima su bili i igrači Hokejaškog kluba Beograd.

Posetioci Ružičastog bazara imali su priliku i da iz prve ruke od predstavnika zdravstvenih institucija saznaju sve o značaju prevencije i ranog otkrivanja, ali i procesu lečenja od ove opake bolesti, koja svake godine odnese oko 1600 života u Srbiji.

“Želja nam je da motivišemo što veći broj žena da se javi na skrining program, koji ima za cilj rano otkrivanje raka dojke. Od ove opake bolesti svake godine u Srbiji oboli preko 4000 žena, a skrining može da im produži i spasi život.” – izjavio je prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

ruzicasti bazar avon

„Avon akciju za borbu protiv raka dojke smo u Srbiji pokrenuli pre 12 godina, i od tada smo realizovali značajne donacije sa ciljem da obezbedimo najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku i podržimo programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti.“ – izjavila je Elizabet Korobčenko, direktorka kompanije Avon za Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju i Makedoniju.

Podržite i vi akciju za borbu protiv raka dojke

To možete učiniti kupovinom Avon proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih je 100% bruto prihoda namenjeno kupovini najsavremenije opreme za ranu dijagnostiku i programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv raka dojke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!