3 načina da postignete sjaj i svežinu lica uz pomoć šminke

By  |  0 Comments

Predivan sjaj i svežinu lica možete postići ako naučite koristiti makeup proizvode koji vam idu u prilog. U današnjem tekstu vam otkrivamo 3 načina da postignete savršen sjaj i svežinu lica uz pomoć šminke koji će učiniti da vam koža izgleda zdravo, hidrirano i sveže te samim tim i mladoliko.

Ovog leta, pri korišćenju šminke, u samo par poteza licu možete dati sjaj i svežinu, osenčiti ga i istaknuti lepotu njegovog oblika na sledeća 3 načina.

Hajlajter za sjaj i svežinu lica

Nakon što pomoću hajlajtera (u stiku te iz dva dela, odnosno sa svetlom i tamnom nijansom) naglasite prava mesta na vašem licu – ona područja gde se svetlost odbija od vašeg lica – vaše lice će izgledati sjajnije, svežije, zdravije i mlađe. Možete ga staviti i na područje podočnjaka ali samo ako su vam manje izraženi jer će ih reflekcija svetla učiniti još manje uočljivima. Najbolje je da ga prstim ili Beauty blenderom utapkate u lice.

A post shared by Monique Pieterse (@monnas00) on

nanošenje rumenila

Pogledajte i kako da pravilno nanesete rumenilo!

Rumenilo za sjaj i svežinu lica

Ukoliko želite da osvežite lice i prikrijete znakove umora dovoljno je da ga malo istaknete pogodnim rumenilom. Svetlucavo rumenilo daje zdraviji izgled i mnogo je lakše sa njime postići sjajnu kožu. Pomoću kista u obliku lepeze ili kružnim pokretima prstiju razmažite rumenilo od samog vrha obraza sve do slepoočnica.

Iluminator za sjaj i svežinu lica

Iluminator služi za naglašavanje visokih tačaka na licu, ali i za pružanje sjaja i svežine celom licu. Uvek birajte tečni iluminator jer se lakše stapa sa kožom, ali i sa puderom prilikom postizanja blistavosti kože lica. Nanesite iluminator duž celog lica, posebno na kesice ispod očiju, izbegavajući masne i delove sa proširenim porama, odnosno sa izuzetkom T zone, kako biste vašoj koži lica dali sjaj i svežinu koja joj je potrebna. Ravnomerno utapkajte prvo malu količinu iluminatora, pa ako je potrebno dodajte još.

Povezano: Hajlajter u olovci za punije usne!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!