Fenirajte se kao profesionalac

By  |  4 Comments

Dobro isfenirana kosa daje sjaj i bez obzira na njenu vrstu i kvalitet prikriva nedostatke i doprinosi lepšem izgledu. Da ne dođe do rezultata koji vam se ne bi svideo nemojte koristiti preveliku količinu preparata za stilizovanje, jer će „ugušiti“ kosu i ništa od postojane frizure.

Želite li volumen?

Postoji više načina da isfenirate kosu, a to zavisi od toga kakvu frizuru zelite. Nećete na isti način „povlačiti“ kosu ako želite potpuno ravnu kosu i ako želite uvijene krajeve i volumen. Prosušite kosu, podelite na manje sekcije i imajte strpljenja jer ako zbrzate postupak kosa vam neće biti ni glatka ni sjajna, niti će frizura trajati.

Ukoliko volite ravnu kosu, a ne želite da stalno koristite presu, nanesite preparat za ispravljanje (ako vam je potreban) i kosu fenirajte krupnom četkom i „vucite na dole“, ukoliko ne želite volumen u korenu. Ako vam upravo volumen treba, u koren utrljajte penu ili tonik za volumen iz korena i kosu sušite „na gore“. Da li će vam krajevi biti ravni ili uvijeni zavisi od toga da li ih namotate na četku pa tako sušite ili ih „izvlačite“.

feniranje

Nabavite par sitnica

Ako želite da budete „sam svoj majstor“ i stalno se fenirate kod kuće savet je da investirate u kvalitetne četke, fen i preparate za odgovarajući stajling i zaštitu (od toplote, pucanja krajeva i sl.). A da bi frizura bila postojana jako je bitno da dobro operete a posebno isperete kosu. Ako vam je kosa tanka i masna, regenerator ne treba da dođe do korena jer će se još brže mastiti i izgubiti volumen.

Kada isfenirate i poslednji pramen, ukoliko želite dodatni sjaj možete naneti serum ili sjaj u spreju, ali ne preterujte da ne umastite kosu, jer ovi proizvodi imaju blago uljanu strukturu. Ukoliko vam je kosa talasasta ili kovrdžava i reaguje na vlažno vreme, nabavitre serume koje nanosite pre feniranja a služe upravo da vaša kosa zadrži oblik bez obzira na vlažnost.

 

 

4 Comments

  1. Pingback: Izaberite pravi fen za kosu | Saznajte sve o lepoti i ulepšavanju

  2. Pingback: Šta svaka žena treba da zna o ulepšavanju? | lepotica.rs

  3. Pingback: Recenzija proizvoda- Elseve Total Repair 5 Sprej, L' oreal | Lepotica.rs - sve o lepoti na jednom mestu

  4. Pingback: 5 top saveta za savršeno feniranje kod kuće | Kosa | Feniranje | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!