Piće od manga za osveženje tokom letnjih vrućina

By  |  0 Comments

Ukusno, zdravo piće od manga, koje se priprema od kaše kuvanog manga, odlično je osveženje tokom letnjih vrućina. Ovaj slatki, indijski napitak se naziva „Amm panna“ i poznat je po tome što gasi žeđ, održava telo rashađenim i sprečava toplotni udar.

Kako da napravite piće od manga?

Za piće od manga su vam potrebni sledeći sastojci:

  • 3 do 4 manga,
  • smeđi šećer,
  • pržene semenke kima,
  • nana,
  • crna so,
  • nož,
  • čaše i kašike za merenje,
  • blender,
  • staklena ili plastična posuda za skladištenje pića od manga.

Način pripreme:

  1. pomoću noža odstranite koru sa kuvanog manga i izbacite seme,
  2. stavite mango u blender i dodajte mu 1 šolju smeđeg šećera,
  3. dodajte šaku temeljno opranih listova nane,
  4. dodajte 1 kašiku suvih pečenih semenki kima,
  5. potom u blender sipajte 2 kašike crne soli,
  6. mutite smesu u blenderu par minuta, odnosno dok ne dobijete glatku masu,
  7. prespite sadržaj iz blendera u flašu, teglu ili plastičnu posudu,
  8. stavite 2 kašike dobijene smese u čašu i prelijte je hladnom vodom,
  9. dodajte 2-3 kockice leda da osveženje bude potpuno.

Mango je bogat vitaminima A i C, ali sadrži i kalcijum, magnezijum, kalijum i fosfor. Plus, bogatstvo vode i enzima, pomoćiće vam pri varenju.
Recept za piće od manga uključuje i nanu, semenke kima i crnu so. Sveža nana dodatno rashlađuje ovo osvežavajuće piće od manga i poboljšava varenje. Seme kima i crna so, takođe su prijatni za digestivni trakt.

Nije na odmet da znate

Uz piće od manga možete uživati nekoliko puta tokom dana ili ga možete pohraniti u frižider i popiti za 3 do 4 dana. Važno je napomenuti da proveravate mango dok ga kuvate (npr. u ekspres loncu). Možete i prepržiti mango u tignju i dodati mu razne začine (crni biber, cimet, kardamon) ukoliko ste ljubitelj začinjenih pića.

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *