Nek zamiriše jesen: Slatki laki keksići od bundeve

By  |  0 Comments

Ovi sočni keksići se naprosto tope u ustima, a domaća glazura ih čini naprosto neodoljivim. Iskoristite jesenju sezonu bundeva i priredite svojim ukućanima ovo sočno i mirisno zadovoljstvo po kojem će pamtiti jesen. Ovaj dezert se lako pravi, nije mnogo sladak, a oduševiće sve! Idealan je za grickanje uz šolju toplog čaja pod ćebetom u hladnim jesenjim večerima.

Bundeva je ukusan i sočan plod jeseni, i osim u slanim jelima, možete je iskoristiti i za neprevaziđene jesenje poslastice posle kojih ćete tražiti porciju više! Jedna od njih su i ovi slatki keksići od bundeve, koji prosto asociraju na jesen svojim mirisom i ukusom.

Keksići od bundeve koje ćete obožavati!

Sastojci koji će vam trebati za oko 60 komada:

Za testo:

  • 2 šolje omekšalog putera
  • 2 šolje kristal šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • kašičica soli
  • kašičica mlevenog cimeta
  • kašičica mlevenog muskantnog oraščića
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 450 grama pirea od bundeve (u konzervi)
  • 4 šolje brašna

keksići od bundeve

Za glazuru:

  • 1/2 šolje putera
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 1/4 šolje mleka
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 2.5 šolje šećera u prahu

Priprema:

Uključite rernu da se prethodno zagreje na 170 C. Ulupajte mikserom omekšali puter na velikoj brzini 30 sekundi. Dodajte šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i muskantni oraščić. Mutite smesu dok se sve ne sjedini. Potom dodajte jaja i vanilu. Dok mutite sve ovo, ubacite pire od bundeve. Keksići od bundeve će imati onda taj bogati, slani momenat bundeve.

Polako dodajte brašno, i nastavite sa mućenjem. Brašno koje se nije sjedinilo umešajte drvenom kašikom. Formirajte kašikama (možete i kašikom za sladoled) keksiće i stavite ih na papir za pečenje.

keksići od bundeve

Youtube/Printscreen

Pecite ih dok se ne zapeče vrh kolačića – oko 10-12 minuta po turi. Pustite ih da se ohlade.

Kako biste napravili glazuru, istopite pola šolje putera u maloj šerpici na srednjoj vatri. Ubacite smedji šećer, i mešajte smesu dok ne postane glatka. Prebacite je u srednju činiju, dodajući mleko i vanilu. Uključite mikser za mućenje i polako dodajte šećer u prahu dok masa ne postane glatka. Nanesite ovu dekadentnu glazuru preko ohlađenih keksića od bundeve. Ukrasite ih cimetom u prahu.

Povezano: Slasni keksići od samo 3 sastojka!

keksići od bundeve

Youtube/Printscreen

Ovaj dezert je idealan za jesenju sezonu, slave, praznike, ili kao nedeljna poslastica.
Pogledajte VIDEO tutorijal za pravljenje keksića sa bundevom OVDE:


Pročitajte još i: Zdravi i jednostavni banana keksići

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!