Ovi sočni keksići se naprosto tope u ustima, a domaća glazura ih čini naprosto neodoljivim. Iskoristite jesenju sezonu bundeva i priredite svojim ukućanima ovo sočno i mirisno zadovoljstvo po kojem će pamtiti jesen. Ovaj dezert se lako pravi, nije mnogo sladak, a oduševiće sve! Idealan je za grickanje uz šolju toplog čaja pod ćebetom u hladnim jesenjim večerima.
Bundeva je ukusan i sočan plod jeseni, i osim u slanim jelima, možete je iskoristiti i za neprevaziđene jesenje poslastice posle kojih ćete tražiti porciju više! Jedna od njih su i ovi slatki keksići od bundeve, koji prosto asociraju na jesen svojim mirisom i ukusom.
Keksići od bundeve koje ćete obožavati!
Sastojci koji će vam trebati za oko 60 komada:
Za testo:
- 2 šolje omekšalog putera
- 2 šolje kristal šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice sode bikarbone
- kašičica soli
- kašičica mlevenog cimeta
- kašičica mlevenog muskantnog oraščića
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 450 grama pirea od bundeve (u konzervi)
- 4 šolje brašna
Za glazuru:
- 1/2 šolje putera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/4 šolje mleka
- kašičica ekstrakta vanile
- 2.5 šolje šećera u prahu
Priprema:
Uključite rernu da se prethodno zagreje na 170 C. Ulupajte mikserom omekšali puter na velikoj brzini 30 sekundi. Dodajte šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i muskantni oraščić. Mutite smesu dok se sve ne sjedini. Potom dodajte jaja i vanilu. Dok mutite sve ovo, ubacite pire od bundeve. Keksići od bundeve će imati onda taj bogati, slani momenat bundeve.
Polako dodajte brašno, i nastavite sa mućenjem. Brašno koje se nije sjedinilo umešajte drvenom kašikom. Formirajte kašikama (možete i kašikom za sladoled) keksiće i stavite ih na papir za pečenje.
Pecite ih dok se ne zapeče vrh kolačića – oko 10-12 minuta po turi. Pustite ih da se ohlade.
Kako biste napravili glazuru, istopite pola šolje putera u maloj šerpici na srednjoj vatri. Ubacite smedji šećer, i mešajte smesu dok ne postane glatka. Prebacite je u srednju činiju, dodajući mleko i vanilu. Uključite mikser za mućenje i polako dodajte šećer u prahu dok masa ne postane glatka. Nanesite ovu dekadentnu glazuru preko ohlađenih keksića od bundeve. Ukrasite ih cimetom u prahu.
Povezano: Slasni keksići od samo 3 sastojka!
Ovaj dezert je idealan za jesenju sezonu, slave, praznike, ili kao nedeljna poslastica.
Pogledajte VIDEO tutorijal za pravljenje keksića sa bundevom OVDE:
Ostavi odgovor
Vidi komentare