Koža vam je masna od ulja: Evo kojih 6 grešaka verovatno činite!

ulje za lice

Ulja za lice su većini dama omiljeni proizvod, posebno za hladne zimske dane. Ako imate suvu ili normalnu kožu, verovatno ćete obožavati efekat koji daju ulja. Ipak, određeni tipovi kože ne vole ulja – i da, pričamo o masnoj koži. Verovatno već od naslova teksta zazirete na pomisao masnog sloja na koži. Zato vam u nastavku otkrivamo najčešće greške zbog kojih ne volite ulja za lice!

Najčešće greške kod korišćenja ulja za lice

Greška #1: Nanosite ih prečesto

Ako imate suvu kožu, ulja možete koristiti i u dnevnoj i u noćnoj nezi. Ali, ako imate kombinovanu ili masnu kožu, ulja za lice koristite samo u večernjoj nezi.

Greška #2: Ne analizirate sastojke ulja

Najbolja ulja za masnu kožu lica su ona koja uključuju ulje jojobe, boražine i žutog noćurka, jer posebno isceljuju i hrane kožu. Ona mogu prodreti kroz kožu, kako bi se izborila sa suvoćom a ujedno je i nahraniti. Plus, ulje boražine sadrži gama-linoleičnu kiselinu, koja je odlična za kožu klonu hormonskim fluktuacijama. Ulje jojobe imitira svojstva prirodnog sebuma, i tako balansira lučenje ove supstance.

ulje za lice

Greška #3: Ostatak rutine nege vam nije dobar

Eksperti za negu kože kažu da osim odabira “dobrog” ulja za vas, ključna stavka je da budete oprezni kod ostatka rutine. Na ovaj način, izvućićete najbolje od ulja za lice. Ako vam je koža masna, ne plašite se dodatne eksfolijacije kože. Na taj način ćete pomoći da se ulje bolje upije u kožu lica.

Greška#4: Vaše ulje je preteško

Ulja za lice otežavaju prirodan proces smene starih i novih ćelija kože, tako da ako su premasna, zapušiće pore. Ukolik nanesete ulje na lice, i potom ga nežno utrljate, a ono i dalje “stoji” na koži, to znači da je preteško za vas. Najbolje je da potražite ulje koje se brzinski upija u kožu.

Povezano: Dilema – da li se ulje za lice nanosi pre ili posle kreme?

Greška#5: Tajming vam je pogrešan

Čak i ako koristite ulje jednom dnevno, a stavljate ga ujutru – to nikako nije dobro vreme za nanošenje ulja. Koža lica luči manje sebuma tokom noći, tako da je najbolje vreme za nanošenje ulja veče, pre nego št legnete u krevet uveče.

ulje za lice

Greška#6: Niste eksperimentisali sa drugim namenama ulja

Ako vam je lice super masno čak i nakon svih ovih saveta – isprobajte ovaj savet – ubacite par kapi ulja u malo kreme za lice i nanesite tu mešavinu na kožu. Tako će se ulje bolje upiti, bez masnog traga, a vaša koža će biti nahranjena.

Za masnu kožu vam preporučujemo Skinology Beauty Blend 01 ulje za masnu kožu lica.

Pročitajte još i: Skvalan – lagano ulje za lice koje ne masti kožu

error: Content is protected !!