Nema ništa lepše nego kada se probudite na novogodišnje jutro sa šoljicom sveže novogodišnje kafe. Iako je Nova godina još daleko, zašto se ne biste ubacili u praznično raspoloženje, kroz pripremu praznične kafe? Ulepšajte sebi i vašim ukućanima ovu prazničnu sezonu, tako što ćete dodati začine i topinge u šoljicu omiljene kafe. U nastavku slede dva recepta za praznične kafe, koje ćete obožavati!
Novogodišnja kafa sa začinima
Sastojci (za 10 šolja):
- 1 llitar vode
- 125 g mlevene kafe
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- ¼ kašičice mlevenih klinčića
- ¼ kašičice mlevenog kardamoma
- Umućena slatka pavlaka za toping
- Šarene mrvice, za dekorisanje
Priprema:
Sipajte vodu u aparat za pripremu kafe. U srednje velikoj posudi, pomešajte kafu, šećer i začine, i potom ih sipajte u filter za kafu. Skuvajte kafu, prema uputstvu proizvođača aparata. Sipajte kafu u šoljice i na vrh stavite umućeni šlag ili slatku pavlaku, kao i šarene mrvice!
Božićna kafa sa pepermintom
Sastojci (za 2 šolje):
- 100 ml skuvane kafe
- 100 ml gotove tople čokolade
- 30 ml likera od mente (ili 1 /4 kašičice ekstrakta peperminta)
- Umućeni šlag
- Toping od kafamele
- Smrvljene mentol bombone
- Šećerni štapić sa prugicama
Priprema:
U velikoj šolji, pomešajte skuvanu kafu i pripremljenu toplu čokoladu. Umešajte liker od mente (ili ekstrakt, za bezalkoholnu verziju). Garnirajte šolju umućenim šlagom, topingom od karamele, smrvljenim komadićima mentol bombone, i ubacite ceo božićni šećerni štapić na prugice. Prijatno!
Pročitajte još i: 3 ukusne ideje za kafu koja miriše na jesen
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare