9 trikova sa ukosnicama za kosu koje niste znale!

ukosnice

Koja frizura je potpuna bez ukosnica za kosu? One su neverovatno jeftine, a dozvoljavaju nam da kreiramo bilo koju frizuru koju poželimo. Ipak, da li ste znale da ukosnicw možete koristiti na najrazličitije načine, mimo njihove prvobitne namene? U nastavku vam otkrivamo trikove koje niste znale sa ukosnicama za kosu!

Ovi trikovi sa ukosnicama će vas oduševiti!

#1: Ukosnice se pravilno koriste ovako!

Ako vam stalno ispadaju iz kose – to je zato što ih ceo život pogrešno koristite! Reckava strana ukosnice treba da ide ka unutra, kako bi držala kosu na temenu.

#2: Ukosnicom nanesite lepak za trepavice

Ovaj trik je genijalan, jer omogućava da tanko i precizno nanesete lepak na tračicu trepavica. Ovako ćete sprečiti grudvice i višak lepka na omiljenom paru veštačkih trepavica!

#3: Organizujte ukosnice magnetnom trakom

Ako ih stalno gubite – kupite magnetsku traku, koju ćete zalepiti na unutrašnjost fioke ili ormariće, i na nju jednostavno nalepite ukosnice. Tako se neće gubiti, a biće vam uvek na dohvat ruke!

#4: Eksperimentišite sa ukosnicama

Ne morate kupovati skupe aksesoare za kosu, jer možete kreirati različite vrste hair art-a koristeći super povoljne ukosnice! Pogledajte primrere za inspiraciju dole!

#5: Ukosnice koristite umesto tačkalice za nokte

Ako želite da kreirate super-sladak nail art sa tufnicama, a nemate tačkalicu kod sebe, iskorsitite ukosnicu! Jednostavno umočite okrugli vrh ukosnice u lak i istačkajte po noktima!

#6: Naprskajte ukosnice suvim šamponom da ne klize iz kose

Sigurno mrzite kada vam ukosnice sklizne iz sveže oprane, svilene kose i pokvari frizuru oko koje ste se mučili! Za bolje učvršćivanje, jednostavno naprskajte ukosnicu suvim šamponom ili lakom, pre nego što je zakačite na kosu. Ovako ćete dobiti jače trenje koje će sprečiti ispadanje ukosnice.

#7: Čuvajte ukosnice u kutijici od Tik-Taka

Magnetna traka je dobro rešenje za čuvanje ukosnica kod kuće, a šta kada vam je potrebno da ih spakujete za put? Ovaj trik sa kutijicom od Tik Taka je genijalan, a ujedno i kreativan!

#8: Napravite volumen u konjskom repu

Batalite tapiranje i toplotne styling uređaje – umesto toga, zakačite ukosnice na strateško mesto, za instant volumen konjskog repa!

#9: Ofarbajte ih lakom za nokte

Ne bacajte novac na skupe ukosnice u boji – jednostavno ih napravite, tako što ćete ih premazati omiljenom bojom laka za nokte. Fiksirajte boju prozirnim top coat-om za dugotrajnost.

error: Content is protected !!