Uvijanje kose – 10 najefikasnijih načina! 1.deo

Mnoge žene vole lokne i kovrdžavu kosu, a imaju – ravnu. Postoje brojni načini za uvijanje kose. Ovo su najefikasniji.

Šta pomaže kod uvijanja kose

Ukoliko je vaša kosa ravna ili neposlušna, postoje brojni preparati za lakše uvijanje kose i zadržavanje postignutog oblika. Veoma frustrira kada se vaše divne, meke lokne isprave za svega par sati. Tu vam uvek mogu pomoći pene za kosu (bez alkohola) i kreme za lokne, koji se nanose na vlažnu kosu. A nakon uvijanja kose, dobro je da naprskate blaži lak za kosu. On je neće “ukrutiti” i ulepiti, a daće joj čvrstinu i postojanost.

Prvih 5 načina za uvijanje kose

Sada kada smo se pripremili, da vidimo kako da kosu uvijemo.

1. Figaro. On zaista pravi fantastične talase i lokne. Ležerne ili potpuno pravilne. Jedino što isušuje kosu, jer je direktna toplota figara sve vreme na kosi dok je uvijate.

2. Pegla za kosu. Da, da. Osim što ispravlja kosu presa služi i da kosu uvije. Bitno je samo da ima oborene ivice da se ne bi poznavala linija na kosi pri uvijanju. A pošto je direktna toplota u pitanju, obavezno nanesite preparat za zaštitu od toplote.

3. Samolepljivi vikleri. Dobro rešenje za opušteniju frizuru i posebno one kojima treba volumen. Za samolepljive viklere morate imati zdravu kosu, jer oni “otkrivaju” iskrzane krajeve i suvu dlaku.

4. Tvisteri. Odlično rešenje za spiralne lokne. Pošto su od sunđera u sredini koga se nalazi žica, lako se stavljaju a i ne osećate ih dok su vam na glavi. Mnoge devojke spavaju sa njima. Savet – tvistere nemojte stavljati na potpuno mokru kosu, biće joj potrebno puno vremena da se osuši. Dakle, dobro je da bude prosušena ili čak skoro potpuno suva.

5. Plastični vikleri. Odlično prelome kosu pa je frizura postojana. Ima ih u svim veličinama, od najmanjih do izuzetno velikih. Obično se zatvaraju poklopcem, pa je savet da prva 3 viklera od čela zakačite šnalicom (šesticom) da vam ne ostane trag.

Ostalih 5  načina za uvijanje kose možete pronaći OVDE

error: Content is protected !!