Evo kako da uvijete svoju kosu – 10 najefikasnijih načina! 2.deo

Upoznajte se sa najefikasnijim načinima za uvijanje kose. Lokne i talase moguće je postići figarom, presom, tvisterima, kao što smo videli u prvom delu ovog teksta. U nastavku….još par načina.

Čime uviti kosu – Drugih 5 načina

  • Vikleri na “kuvanje”. Prave predivnu, raskošnu, a “meku” frizuru. Nažalost, teško se nalaze. Može se reći da pripadaju prošlosti. A i pominjalo se da isušuju krajeve, budući da se na kosu stavljaju jako topli.
  • Topli vikleri. Moderna verzija viklera koji se kuvaju. Ovi vikleri imaju svoje postolje gde se greju i na kosu se stavljaju topli. Prave divne lokne, opštene i savršenog oblika. Ipak, ne preterivati sa njima i koristiti preparate za zaštitu kose i hidrataciju.
  • Pletenica. Ispletite je dok na sveže oprenu kosu i prespavajte. Ujutru je raspletite i eto divnih, pravilnih talasa koji traju. Ako vam se kosa brzo ispravlja, na vlažnu kosu nanestite neki učvršćivač. Kada raspletete pletenicu, prsnite malo laka za kosu sa 20-ak cm.
  • Krpice. Ranije je skoro svaka devojčica ovako uvijala kosu. Danas je to ređe. Ipak, ovaj način je dosta efikasan. Krpice su “preteča” tvistera, jer se veoma slično uvijaju. Pramen kose “urolajte” u pravougaono parče čvršće tkanine i uvežite kad dođete do korena. Ostavite na kosi par sati.
  • Feniranje. Četkom za kosu ili stajlerom se mogu napraviti lonke različitih veličina. Kada se kosa dobro isfenira i kada je zdrava, ovako napravljene lokne izledaju predivno. Ova frizura je dugi niz godina aktuelna i nema izgleda da neće biti još dugo. Stajleri imaju razne dodatke, pa možete kombinovati lokne napravljene četkom, figarom i presom.

Može i trajnije

Naravno, osim “privremenog”, kosu možete uviti i “trajno”. Minival za kosu je od pre par godina i dalje aktuelan. Ne radi se kao pre 20 godina, lokne ne moraju da budu sitne, a preparati su prirodni, biljni.

Pa izaberite, da li želite da imate kovrdžavu ili talasastu kosu uvek ili ponekad.

Drugih 5 načina da uvijete svoju kosu možete pronaći OVDE.

error: Content is protected !!