Kako da nanesete PENU za kosu da biste postigli volumen u korenu?

pena za kosu

Koji kod oblik kose da imate – jedno je sigurno: želite volumen koji traje i traje! Niko ne želi da mu dan kasnije, kosa bude slepljena, spljoštena i beživotna. Zato vrlo često pribegavamo peni za volumen kose, u nadi da će izdignuti kosu iz korena i držati je tako. Uloga pene za kosu je da joj da definiciju, i da je zaštiti od “antenica” i “frizz” efekta. Ali kao većina hair proizvoda, pena mora da se koristi na pravi način, kako biste postigli najbolje rezultate. Pitate se kako da pravilno koristite penu za postizanje volumena u kosi? Nastavite da čitate!

Pre nego što počnete…

Odaberite penu za volumen koja će dati teksturu vašoj kosi. Na peni za kosu bi trebalo da piše “volumising” ili “texturing”, jer ćete je tako odlično pripremiti za svaku vrstu frizure. Vaša kosa će dobiti preko potreban boost! Penu možete koristiti na vlažnoj ili suvoj kosi.

Povezano: Slojevi nege – pravilan redosled nanošenja proizvoda na kosu

#1: Žustro protresite flašisu

Pre upotrebe, nužno je da flašicu pene protresete veoma žustrim pokretima, i da iscedite malu količinu pene na dlan, trljajući je o obe ruke.

pena za kosu

#2: Nanesite proizvod na koren kose

Penu sa dlanova, utrljajte na koren kose, dobro utiskujući proizvod. Prilikom utrljavanja, postarajte se da ne spljesksate koren kose, već da ga izdižete, dok nanosite penu.

Mi vam preporučujemo Subrina Professional DEFINE penu za volumen kose.

pena za kosu

#3: Osušite penu fenom

Sada je došao trenutak da osušite penu u kosi, i to uz pomoć fena za kosu! Podesite ga na srednju temperaturu, kako biste ugrubo osušili koren kose i naglasili volumen. Oduševiće vas efekat.

Ovo je brzinska frizura, koju možete uraditi i ujutru dok žurite na posao, jer zahteva svega 5 minuta posla, a efekat će danima trajati u kosi.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Volumising Mousse, penu za volumen kose.

pena za kosu

Pročitajte još i: 5 proizvoda za kosu koje morate imati!

error: Content is protected !!