10 korisnih načina upotrebe šampona za kosu koji vam NE odgovara

šampon za kosu

Ovo se desilo svakoj od nas: kupile smo novi šampon, tek da bismo otkrile da nam nikako ne odgovara! Ili je previše težak, ili suši dlaku ili ne odgovara koži glave. Šta raditi u toj situaciji? Imate punu bočicu novog šampona, a ne želite da ga se tek tako rešite. Znajte da šampon za kosu možete koristiti na mnogo različitih načina, koji mogu biti korisni! U nastavku saznajte alternativne upotrebe šampona za kosu!

Kako sve možete koristiti šampon za kosu?

#1: Očistite četkice za šminkanje

Važno je da redovno perete četke i sunđere za šminkanje, kako biste sprečili rast bakterija, koje će potom završiti na vašem licu. Lako očistite četkice, tako što ćete ih oprati šamponom za kosu, i potom ih dobro isprati i ostaviti da se suše na peškiru.

#2: Operite četke za kosu

Četke za kosu mogu biti zagušene raznim nečistoćama: proizvodima za negu, styling, odumrlim ćelijama kože, folikulima dlake. Zato osvežite ceo pribor za češljanje, tako što ćete ga oprati uz pomoć šampona koji vam ne odgovara!

šampon za kosu

#3: Odmaglite ogledalo

Da li ste i vaše ogledalo zamagli nakon dugog tuširanja? E pa probajte ovaj trik: utrljajte malo šampona za kosu na ogledalo, uz pomoć papirnog ubrusa, i potom ga izbafirajte sunđerom ili krpicom. Magija!

#4: Zamena za penu za brijanje

Mnoge žene već koriste regenerator kao zamenu pene za brijanje nogu, ali i šampon može odlično poslužiti u ove svrhe! Ovo je odličan savet ako se pakujete za kraći put, i ne možete poneti baš i penu za brijanje.

#5: Popravite rasjferšlus koji zapinje

Ako vam rajsferšlus zapinje, a teško ga je povući – isprobate ovaj trik sa šamponom. Utrljajte malo šampona na zupce rajsferšlusa kako biste ga opustili.

šampon za kosu

#6: Za pranje delikatnog veša

Ako imate neki komad odeće koji treba da operete ručno, to možete učiniti šamponom – umesto specijalnim deterdžentom za nežno rublje. Javite nam utiske!

#7: Za kupanje puno balončića

Ako ste napunile kadu kupkom, ali vam fale balončići – samo dodajte malo šampona za kosu i uživajte u bubble fantaziji.

#8: Očistite kućne biljke

Ako imate prašnjave i blatnjave biljke u kući – nikakav problem! Operite im listove uz pomoć malo šampona i vode, i biljka će vam biti zahvalna.

#9: Povećajte džemper koji se skupio od pranja

Ovo se desilo svakoj od nas – oprale smo nov džemper, tek da bismo videle da se skupio u pranju. I ovde u pomoć uskače šampon za kosu. Napunite lavor toplom vodom i sipajte nežni šampon. Ostavite džemper da se natopi. Potom, izvadite džemper iz vode i upijte višak vode, koristeći peškir. Potom ostavite džemper na ravnoj površini i lagano ga razvucite do originalne veličine.

šampon za kosu

#10: Zamenite gel za tuširanje

Ako ste uskočili u kadu i shvatili da nemate više gela za tuširanje – ne očajavate! Šampon za kosu uskače i ovaj put u pomoć. Ovo je takođe zgodna opcija kada putujete i ne možete poneti baš svu kozmetiku. Ipak – obrnuta logika nije dobra: gel za tuširanje ne možete koristiti kao šampon, jer mnogo isušuje kosu.

Pročitajte još i: 10 neobičnih a veoma korisnih upotreba regeneratora za kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!