10 neobičnih, a veoma korisnih upotreba regeneratora za kosu

regenerator

Da li i vi u svom kupatilu imate nalagerovane bočice regeneratora za kosu, koji su kupljeni na akciji, ili ste ih dobiil gratis? Nikako da ih potrošite, a ipak želite da ih pametno iskoristite? Znajte da je regenerator za kosu jedan od onih višenamenskih kozmetičkih proizvoda, koje možete koristiti i za najrazličitije namene u domaćinstvu! Zato vam u nastavku otkrivamo 10 neobičnih, a veoma korisnih upotreba regeneratora!

Kako sve možete iskoristiti regenerator za kosu?

#1: Kao kremu za brijanje

Kreme i gelovi za brijanje mogu biti prilično skupi, a brzo se potroše. Zaboravite na kupovinu ovog preparata, jer vaš omiljeni regenerator za kosu može dati isti, ili još bolji efekat! Samo istisnite malo regeneratora u ruku, nanesite na kožu i nastavite sa brijanjem. Rezultat je mekana i glatka koža, poput svile.

#2: Kao sredstvo za poliranje čelika

Ako vam je dosadailo da dajete velike sume novca na sredstva za poliranje nerđajućeg čelika (šporeti, rerne, šerpe), a želite da eliminišete otiske prstiju i mrlje sa vaših uređaja – isprobajte regenerator za kosu u te svrhe! Nanesite tačkicu regeneratora na čistu krpu i potom utrljate u metalnu površinu. Potom, površinu izbafirajte drugom čistom krpom, kako biste uklonili višak.

Napomena: Kao i sa svim novim proizvodom za čišćenje, najpre ga testirajte na maloj, skrivenoj površini.

#3: Kao deterdžent za ručno pranje veša

Ubacite malo regeneratora za kosu u lavor sa toplom vodom, kada perete osetljiv veš na ruke – ovo važi za pranje hulahopki, veša, vunenih stvari i raznih drugih odevnih predmeta.

Povezano: Preskočite ponekad regenerator za kosu – evo zašto!

regenerator

#4: Za odeću koja se skupila

Ako ste slučajno ubacile vuneni džemper u sušilicu za veš, a on se naravno – skupio, regenerator za kosu pristiže u pomoć. Napunite lavor toplom vodom, sipajte kašiku regeneratora, i pustite da se odevni predmet natapa nekoliko sati. Potom, iscedite višak vode, položite džemper na ravnu površinu i nežno ga raširite do originalne veličine. Ovaj trik radi samo ako se džemer nije skupio od toplote, već samo od pranja.

#5: Uklonite lepak posle nalepnice

Ako nemate pri ruci alkohol, uzmite malo regeneratora za kosu u onim prilikama, kada želite da uklonite nalepnicu, flaster ili privremenu tetovažu, bez tragova. Istrljate površinu i uklonićete sve tragove lepka!

#6: Negujte četkice za šminku od prirodne dlake

Kako biste negovali četkice za šminkanje od prirodne dlake – posle pranja, nanesite malo regeneratora, i prstima oblikuje oblik dlačica. Dobro isperite četku i uživajte u njihovom dugogodišnjem korišćenju.

#7: Otpušite odvod

Ako imate problema sa manjim zagušenjem odvoda u lavabou ili u kadi, sipajte malo regeneratora za kosu, a potom pustite vrelu vodu. Regenerator će delovati kao lubrikant, koji će pokrenuti oticanje vode.

regenerator

#8: Kao in-shower losion za telo

Dok ste u kadi, ili pod tušem, nanesite regenerator na kožu tela, ostavite par minuta i potom ga isperite. Ovaj trik će učiniti kožu tela mekanom, svilenom i nahranjenom – baš kao da ste koristili in-shower losion za telo!

#9: Skinite prsten koji je zapeo

Sipajte malo regeneratora u koren prsta, iznad prstena i što je bliže moguće prstenu, kako biste nežno skinuli premali prsten koji se zaglavio!

#10: Kao leave-in regenerator

Ako imate problem da raščešljate kosu posle pranja – običan regenerator će vam pristići u pomoć. Uzmite bočicu sa raspršivačem, naspite malo regeneratora i dopunite flašicu toplom, destilovanom vodom. Dobro promućkajte i dobile ste savršen leave-in regenerator!

Pročitajte još i: Regenerator za kosu – kako da odaberete onaj savršeni?

error: Content is protected !!