Genijalni saveti – naučite kako da se sami ošišate!

saveti za šišanje

Ako nemate vremena ili vam je mrsko da zbog skraćivanja vrhova i minimalnog oblikovanje kose idete u frizerski salon, uz pomoć naših genijalnih saveta, naučite kako da se sami ošišate bez po muke.

Iako je mnogo bolje da vas ošiša profesionalac, niti je strašno niti je nemoguće da to nekada uradite i u svom domu. Uz nekoliko dobrih saveta postaćete sam svoj majstor i imati zdravu i negovanu frizuru.

Saveti za šišanje u kućnoj varijanti

1. Kako biste izbegli čupanje kose i sprečili stvaranje novih ispucalih vrhova, vrlo je važno da nabavite kvalitetan češalj sa sitnim zupcima i oštre makaze.

2. S obzirom da ste početnik, imaćete više kontrole ako budete sekli kosu ravno i dok je čista i suva. Kako se vlasi ne bi elektrisale, hidrirajte kosu serumom.

3. Bilo da imate kratku ili dugu, ravnu ili kovrdžavu kosu, svaki pramen uzmite između kažiprsta i srednjeg prsta pa ošišajte jednako i to minimum 1 cm, pa kasnije možete seći još ako mislite da je potrebno.

4. Obavezno prekontrolišite da li su pramenovi jednaki sa svih strana. Dlačice koje strše pažljivo skratite makazama.

5. Takođe, pramen kose možete uvrtiti pa oštrim makazama ukloniti ispucale krajeve koji strše na površini uvrnutog pramena kose.

zanosna kosa
Pogledajte i kako da vam kosa uvek izgleda zanosno!

6. Lakše ćete se ošišati sami ako imate kovrdžavu kosu jer su ispucali krajevi uočljiviji, dok ravna i tanka kosa mora pažljivo da se skraćuje.

7. Za kućno šišanje bez greške, pitajte mamu, sestru, drugaricu ili partnera da vam proveri sve strane i ukaže na eventualne propuste koje ste napravili.

Povezano: 4 stvari koje OBAVEZNO trebate znati pre odlaska kod frizera!

error: Content is protected !!