Zbogom čvororima – “Uradi sama” sprej za raščešljavanje kose

sprej za rašešljavanje

Svi se sećamo bolnog češljanja kose iz vremena našeg detinjstva. Četka je bila sprava za mučenje, a naše dečje oči pune suza. Tada nije bilo popularnih detangle sprejeva za raščešljavanje. Ako je vaša kosa i danas sklona mršenju i formiranju čvorova, a pritom ne želite da kupujete gotove proizvode pune hemikalija, pogotovo za dečju kosu – znajte da ih možete veoma lako i jeftino napraviti i same!

3 efikasna “uradi sama” spreja za raščešljavanje

Sprej za raščešljavanje sa alojom

Ovaj potpuno prirodni recept je savršen ako imate osetljivo teme, tanku kosu ili želite da ga koristite na deci.

Sastojci:

 • 1 supena kašika aloe vera gela
 • 0.5 do 1 supena kašika biljnog glicerina (iz apoteke), količina prema tipu vaše kose (suvljoj kosi treba 1 kašika, masnoj pola)
 • 5 supenih kašika destilovane vode
 • 10 kapi eteričnog ulja lavande ili pomorandže

Pomešajte sve ove sastojke u bočici sa raspršivačem i dobro promućkajte. Čuvajte bočicu na sobnoj temeperaturi. Dobićete oko 120 ml tečnosti. Naprskajte ovaj rastvor pre češljanja ili posle pranja kose i videćete kako prirodna čini svoja čuda!

sprej za raščešljavanje

Sprej za raščešljavanje kose od jabukovog sirćeta

Jaubokovo sirće je vekovima poznato kao prirodno sredstvo za postizanje sjajne i zdrave kose. Zato je odličan sastojak u DIY spreju za kosu!

Sastojci:

 • 1/3 šolje jabukovog sirćeta
 • 1/3 šolje destilovane vode
 • 1 kašičica maslinovog ili jojobinog ulja
 • do 30 kapi eteričnog ulja (limuna i čajevca za masnu kosu, kamilice za suvu)

Ubacite kapi eteričnog ulja u jabukovog sirće i pustite da malo odstoji. Dodajte ulje i hitro mešajte. Potom uspite vodu. Pošto je naša voda prilično tvrda (i samim tim alkalna), ona na neki način neutrališe dejstvo kiseline sirćeta (zato je u receptu ovolika razmera sirćeta).

Ovaj recept najbolje funkcioniše kao leave-in sprej odmah posle pranja kose. Promućkajte bočicu pre uptorebe i temeljno poprskajte po kosi. Pustite da odstoji i potom se raščešljajte češljem sa širokim zupcima.

sprej za raščešljavanje

Sprej za raščešljavanje sa vašim regeneratorom

Za one kojima ne smetaju kupovni proizvodi, a ne žele da se petljaju sa uljima i sastojcima, donosimo ovaj ultra brzi “uradi sama” recept koji super funkcioniše sa vašim regularnim regeneratorom koji vam inače odgovara.

Trebaće vam:

 • prazna sprej bočica
 • 2-3 kašike regularnog balzama za kosu
 • vruća voda
 • opcionalno: eterično ulje po vašem izboru

Uspite 2-3 kašike balzama za kosu u bočicu sa raspršivačem. Dodajte potom vruću vodu (ne ključalu), kako bi se balzam rastopio sa vodom, a ne pao na dno bočice. Ukapajte 2-3 kapi eteričnog ulja koje želite, kako bi vam kosa mirisala. Promućkajte jako dobro pre svake upotrebe. Naprskajte pre češljanja ili posle pranja kose.

Ako želite gotov proizovd, predlažemo čuvene Revlon Equave Hydro dvofazni regenerator za efikasno raščešljavanje kose bez muke!

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!