10 pravila za svakodnevno šminkanje koja ne smete prekršiti!

make-up pravila

Kada je reč o beauty rutinama – sloboda je kreativnost, zato slobodno kršite pravila. U šminkanju je buntovničko ponašanje dobrodošlo – poput kombinovanja smokey eyes-a i tamnog karmina na usnama, plave senke ili nenošenja pudera. Ipak, nemojte otići predaleko – neka osnovna make-up pravila zaista ne treba da prekšite, koji god trend da pratite. U nastavku vam otkrivamo kojih 10 pravila su obavezna!

10 make-up pravila kojih treba da se držite

1. Izbegavajte loše osvetljenje dok se šminkate

Sećate se kada se naneli šminku koja je u mračnom kupatilu delovala savršeno, a kad ste izašli napolje – senka je prejaka, karmin nije precizno nanet, a linija tečnog pudera izmedju lica i vrata je jasno vidljiva? Jasno je da je loše osvetljenje prilikom šminkanja krivac za fijasko na licu. Zato uvek pokušajte da se šminkate na prirodnom ili toplom belom svetlu pre nego što napustite kuću.

make-up pravila

2. Ublažite smokey eye

Osim ako niste krenuli na maskenbal – težak, tamni smokey eye je jako teško izneti u sred belog dana. Ako želite taj “glam” momenat, probajte mekši smokey eye, sa neutralnim ili bronzanim nijansama – izgledaće mnogo prirodnije.

3. Ne maskirate se, već naglašavate lepotu

Šminka je namenjena da naglasi vaše prirodne crte lica, a ne da ih potpuno zamaskira. Nosite šminku kada god želite, ali samo da naglasi vašu prirodnu lepotu koja je jedinstvena.

4. Setujte korektor ispod očiju

Tamni podočnjaci nisu dobra stvar, ali još gora su linijice u koje su uvukao korektor ispod očiju. Zato ga uvek fiksirajte transparentnim puderom u prahu, koji ćete naneti vlažnim sundjerčićem. Ovo će sprečiti korektor da se uvlači, a ujedno će bolej sakriti podočnjake tokom celog dana.

Povezano: Pravilno nanošenje kozmetičkih proizvoda za pun efekat

make-up pravila

5. Uvijte trepavice

Svi želimo dugačke trepavice koje izgledaju luksuzno. Ako ne koristite uvijač za trepavice, onda zaista mnogo propuštate. Uvijanjem trepavice, činite da one deluju duže, gušće i punije, pre nego što nanesete maskaru!

6. Pronađite svoj “signature” make-up look

Da li uvek nosite izvučeni ajlajner na kapku? Obožavate nude, mat karmine? Zabavno je da isprobavate nove stvari, ali posedovanje svog zaštitnog make-up znaka jer poput one savršene male crne haljine. Možete ga naneti za čas, i znati da izgledate savršeno!

7. Manje pudera u prahu/kamenu

Fiksiranje šminke sa kamenim/puderom u prahu je uvek dobra ideja. Ipak, ako nanosite previše pudera, vaš ten može delovati suvo i beživotno. Umesto toga, koristite papiriće za matiranje lica tokom dana, kako biste izbegli nanošenje pudera za matiranje u slojevima.

Povezano: 5 trikova da budete lepe i kada kasnite!

8. Ne spavajte sa šminkom

Ovo ste čuli sigurno mnogo puta, ali zaista – i dalje ponavljamo: nemojte prespavati sa šminkom. Ovim ćete izbeći upale kože, itiracije, i prerano starenje. Ako je baš kasno i jako ste umorni, ostavite vlažne maramice za skidanje šminke pored kreveta, kako biste prebrisali lice, onim noćima kada ne možete da se posvetite skidanju šminke.

make-up pravila

9. Neka vam profesionalci odrede nijansu pudera

Ako godinama koristite jednu istu nijansu pudera, možda je vreme da odete do parfimerije ili profesionalne prodavnice šminke, kako bi vam stručno osoblje ili make-up artist odredio savršen ton i podton tečnog pudera za vašu kožu.

10. Ne preskačite prajmer

Mnoge žene misle da je prajmer samo marketinški trik i da vam ne treba. Pogrešno! Prajmer služi da vaša šminka duže traje, izgleda glatko i minimizuje pojavu pora i bora. Kada nadjete savršen prajmer, nikada ga nećete ispustiti iz rutine!

Pročitajte još i: Redosled nanošenja šminke – gde naneti i kako odabrati boje?

error: Content is protected !!