5 trikova da budete lepe i kada kasnite

lepe i kada kasnite

Neka jutra počinjemo trkom-frkom jer nam se desi da sasvim slučajno zaboravimo da namestimo alarm pre odlaska na spavanje. Kada shvatimo da imamo 5 minuta da se obučemo i našminkamo, panika postaje još veća. Ali ako primenite ove brze i efektne trikove, bićete lepe i kada kasnite.

Kada kasnite na posao ili neku drugu vrlo važnu priliku, a želite da izgledate lepo i doterano, u takvim situacijma će vam pomoći ovi mali trikovi.

Trikovi koji štede vreme

Šampon za suvo pranje kose

Kada niste u mogućnosti da operete kosu, a želite joj dati svežinu, brzo rešenje koje bi uvek trebalo da imate u neseseru je šampon za suvo pranje kose. Šampon za suvo pranje odlično apsorbuje prljavštinu i učinkovito odmašćuje kosu, a samo treba da protresete bočicu i sa udaljenosti od oko 25 cm naprašite koren kose. Kada se našminkate, počešljajte kosu prstima i stilizujte je po želji.

Povezano: Kako da koristite 1 makeup proizvod na više načina!

CC krema

Kako biste ubrzali jutarnju rutinu šminkanja, ali i hidrirali, prikrili sve nepravilnosti i neravnine te zaštitili kožu, nezaobilazni deo vaše kozmetičke torbice trebala bi da bude CC krema. Nanesite CC kremu na lice u nijansi koja odgovara vašem tenu i uštedećete vreme jer nećete morati nanositi hidratantnu kremu, kremu sa SPF faktorom, korektor, podlogu za šminkanje, prajmer…

podloga za šminku i korektor
Pogledajte i kako da vam podloga za šminku i korektor traju duže!

Puder u prahu

Iako je CC krema zbog svoje izuzetne mogućnosti prekrivanja stekla veliku popularnost, veliki broj žena i dalje bi u torbici trebalo da ima i puder u prahu. Kada ste u gružvi sa vremenom, matirajte kombinovanu kožu nanošenjem pudera u prahu na T-zonu ili celo lice ukoliko imate masnu kožu.

Maskara

Kada kasnite, žrtve su neizbežne, posebno kada je šminkanje očiju u pitanju. Umesto senke za oči i ajlajnera, glavno oružje kojim ćete istaći pogled, a trepavice učiniti gušćim i atraktivnijim, neka vam bude maskara. Nekoliko slojeva maskare vas neće usporiti, a vaš pogled će zagarantovano hipnotisati.

Karmin

U trenutku kada izlazite iz kuće, ne zaboravite da ponesete karmin crvene boje, koji će uneti svežinu na celo lice kada se nanese na usne, ali i na obraze. Dok ste u liftu, autu ili taksiju, nanesite karmina na usne, a pomoću prsta utapkajte malo karmina i na obraze pa lagano razmažite.

error: Content is protected !!