Kućni SPA: 2 opuštajuće kupke – za laku noć i ljubavna

2 opuštajuće kupke

Svakodnevna opuštajuća kupka oslobodiće vas stresa i obnoviti energiju. Nakon napornog dana, pre odlaska na spavanje, napunite kadu što toplijom vodom i provedite najmanje 20 minuta u opuštajućoj mirisnoj kupki kako bi koža upila sve potrebne sastojke.

Kućni spa tretman započnite nakon petominutnog suvog četkanja kože kojim ćete poboljšati stanje kože, odnosno otvoriti pore i omogućiti da kupka lakše prodre u vašu kožu. Nežno četkajte telo, izbegavajući bradavice, lice i vrat, pa uskočite u opuštajuću kupku obogaćenu eteričnim uljima ili sušenim biljkama.

Recepti za opuštajuće kupke kod kuće

Osim što u kadu napunjenu što toplijom vodom možete da ukapate eterična ulja (po 10 kapi svakog navedenog sastojka), za pripremu opuštajuće kupke možete koristiti i sušene biljke (po 50 grama svakog navedenog sastojka) koje treba da stavite u sredinu gaze i dobro zavežete pri vrhu te stavite pod mlaz tople vode.

A post shared by Anna (@przerwa_na_zycie_) on

Kupka za laku noć

Potrebni sastojci

  • limunova trava,
  • lavanda,
  • nana,
  • kamilica.

Uronite u kupku uz dodatak sastojaka koji su poznati po svojim umirujućim osobinama koje uklanjaju glavobolju, anksioznost i stres, ali i opuštaju mišiće, a konačni ishod je zagarantovano miran san.

Povezano: Topi kilograme BEZ dijete ili odlaska u teretanu!

Ljubavna kupka

  • ruža,
  • lavanda,
  • bela žalfija,
  • roza himalajska so.

Uronite u nežnu i mirišljavu kupku zajedno sa voljenom osobom i vaše raspoloženje će odmah biti bolje. Osim što ćete očistiti um, uravnotežićete pH vrednost kože, olakšati bolove u mišićima i podstaći da krv podjednako kruži po celom telu.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!