4 saveta profi šminkera za savršeno našminkan ten!

šminkanje tena

Bilo da volite dramatični, full-color makeup, ili ste više au natural devojka, sigurni smo da vaša make-up rutina sadrži tečni puder i korektor. Ako odaberete dugotrajne proizvode u pravim nijansama, ovi make-up heroji ujednačavaju ten, pokrivaju ga i “sakrivaju” sve nesavršenosti. Kako biste kreirali savršeno platno za dalje korake u šminkanju, sabrali smo najkorisnije make-up savete profesionalnih šminkera.

Saveti za besprekorno našminkan ten

Savet #1: Tečni puder blendajte ka spolja

Počnite šminkanje čistim rukama, i uzmite četku za tečni puder, kako biste nanele puder na sredinu obraza. Potom, izblendajte puder, uz pomoć beauty blendera, tako što ćete utiskivati proizvod u kožu. Ovo pomaže da prekrijete nesavršenosti i diskoloracije na obrazima i nosu.

Pro savet: Tečni puder razvucite i prema vratu, kako biste izbegle vidljivu liniju neujdnačene boje između lica i vrata.

Povezano: 6 beauty proizvoda koje možete mešati sa puderom

šminkanje tena

Savet #2: Pravilno odaberite korektor

Ako se mučite sa tamnim kolutovima oko očiju, šminkeri savetuju da kao bazu koristite svetliji tečni puder, koji će sigurno biti dovoljan da pokrije diskoloracije oko očiju. Blago nakvasite četkicu za blendanje, i potom nežno nanesite korektor tik ispod očiju. Tako ćete stvoriti savršenu bazu za korektr.

Pro savet: Koristite korektor u nijansi koja je mrvicu svetlija od pudera, kako biste dobili budan i svež izgled.

Korektor nanesite preciznom pljosnatom četkicom, i potom ga utapkajte prstom, kako bi se proizvod zagrejao i stopio sa kožom.

Savet #3: Slojevito prekrijte nesavršenosti

Kada pokušavate da prekrijete dosadnu bubuljicu, možete upasti u iskušenje da naslojavate tečni puder i korektor – ali to uvek izgleda očigledno i vidljivo. Kako biste izbegle ovaj “caked” izgled, vaš “plan napada” bi trebalo da počne toplim i vlažnim beauty blender sunđerčićem. Topla voda kojom ste nakvasili sunđer pomoći će da stopite puder sa kožom.

Pro savet: Odabir boje je ključ kada prekrivate bubuljice. Počnite sa puderom koji se slaže sa vašom bojom kože – ne želite da bubuljice izgledaju svetlije niti tamnije od vašeg tena.

Povezano: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

šminkanje tena

Ako niste zadovoljno prekrivenošću bubuljice, vratite se još jednom sa vlažnim sunđerom, kako biste dobili još više pokrivenosti. Potom, utapkajte tečni korektor pljosnatom četkicom preko bubuljice. Korektor ima više pigmenta od pudera, te će pružiti više pokrivenosti.

Potom, setujte sve uz transparentni puder u prahu koji ćete naneti četkicom za blendanje senke, laganim pokretima. Sve završite uz lagani face mist, kako biste hidrirali lice i izbegli onaj mat izgled.

Savet #4: Ne zaboravite regiju oko usana

Deo lica koji često zaboravljamo kada šminkamo lice jeste regija oko usana. Ovaj trik je koristan posebno kada nosimo jaku boju na usnama, jer dozvoljava da rekreirate svoju liniju usana, za još više definicije. Za početak, nanesite tanki sloj tečnog pudera preko usana, kao bazu za korektor. Potom, uzmite meku ravnu četkicu, kojom ćete lagano istačkati korektor u istoj nijansi kao što je puder, oko linije usana.

šminkanje tena

Potom, izblendajte korektor prstom ili sunđerom, kako biste izbegli oštre linije. Ovo će dati odličnu ivicu za karmin ili olovku za usne.

Pro savet: koristite malo svetliju nijansu korektora iznad Kupidonovog luka, kako biste kreirale suptilan hajlajt efekat za puniji izgled na usnama.

Pročitajte još i: Da li i vi pravite ovih 7 grešaka kada nanosite tečni puder?

error: Content is protected !!