6 beauty proizvoda koje možete mešati sa tečnim puderom

tečni puder

Ako postoji make-up proizvod, sa kojim nikada nismo 100% zadovoljni, to bi bio tečni puder. Sa različitim finišima i nijansama, teško je zadovoljiti naše kriterijume savršenog pudera. Možda ste našli onaj savršene teksture, ali nema vašu nijansu, i obrnuto. Zato vam otkrivamo 6 beauty proizvoda koje možete mešati sa tečnim puderom, a učinićete ga lepšim, hidratantnijim i blistavijim! Neke od njih sigurno imate u svom neseseru.

Šta sve možete dodati u tečni puder?

Na početku, samo da se razumemo: nikada nemojte dodavati neki drugi proizvod u celu bočicu pudera, jer ćete pokvariti puder! Istisniste količinu pudera za jedno nanošenje na čistu nadlanicu ruke ili šminkersku paletu, i samo u tu količinu pudera, dodajte željeni dodatni proizvod.

#1: Serum

Korišćenje seruma u rutini nege je krucijalan korak u svakom režimu, ali da li ste znali da ga možete dodati i u make-up rutinu? Ako umešate dve kapljice vašeg omiljenog seruma u malo tečnog pudera, koji ćete odmah naneti, napravićete ogromnu razliku za ten! Hidrirana, blistava koža koja je jedra celog dana.

Serum možete koristiti i kao prajmer pre nanošenje pudera, ali mnogo je brže da iskoristite ovaj savet za miksovanje seruma i tečnog pudera!

Mi vam predlažemo da koristite Skinology Kolagen elastin serum, i da ga pomešate sa puderom, za lepši i elastičniji izgled kože.

serum za lice

#2: Ulje za lice

Ulje za lice je omiljeni proizvod svakog suvokošca, ili ako živite na području sa hladnijom klimom. Ulja za lice hidriraju i hrane kožu, a ujedno je repariraju. Ako umešate kap ili dve vašeg omiljenog ulja za lice u tečni puder, dobićete klizavu konzistenciju, koja se lako blenda u kožu, i daje prirodni, dewy look.

Ovo je idealno da radite sa puderima koji su inače teži, mat, i veće pokrivne moći, kako biste ih razredili i “olabavili” im teksturu.

Povezano: Odaberite pravo ulje za lice za vaš tip kože!

#3: Krema za lice

Kako biste dobili laganiji i dewy finiš vašeg pudera, pomešajte jedan deo kreme za lice sa dva dela pudera. Ovo je ujedno DIY trik za dobijanje tonirane kreme, koja vam ujutru može uštedeti dosta vremena.

Savet: Imajte na umu da se ulje i voda ne mešaju, zato se postarajte da su vam i krema i puder na vodenoj ili na uljanoj bazi.

Predlažemo vam da koristite miks pudera i Skinology Hydro Force kreme za lice, za hidratantnu DIY toniranu kremu!

#4: Puder u prahu

Postoje dva načina kako možete mešati tečni i praškasti puder. Prvi je da najpre nanesete malo translucentnog pudera u prahu na lice, pre nanošenja tečnog pudera. Ovaj trik je idealan za sve sa masnom kožom. Tako ćete kontrolisati lučenje masnoće i matiraćete ten, bez “cakey” izgleda.

Drugi način je da pomešate malo pudera u prahu sa tečnim, na ruci, kako biste dobili somotski finiš pudera. Ovaj trik omogućava besprekorni finiš tena, bez dodatnog sloja praškastog pudera preko, koji možete delovati previše vidljivo i teško.

puder u prahu

#5: Tečni iluminator

Učinite vaš mat tečni puder blitavijim i “svečanijim”, tako što ćete umešate par kapi tečnog iluminatora sa onoliko pudera koliko koristite za jedno nanošenje. Dobićete blistavi svetlucavi puder, koji deluje zdravije i idealan je trik za svečane prilike. I ne brinite – nećete sijati poput disko kugle, sve dok koristite jednu kapljicu iluminatora za jedno nanošenje.

Povezano: Da li znate razliku između hajlajtera i iluminatora?

#6: Kapi za potamnjivanje ili posvetljivanje pudera

Znate onaj osećaj kada se vratite se mora ili sa zimovanja, i više vam vaš tečni puder ne odgovora po nijansi? Opet je bacanje novca da kupujete novi puder samo zbog mesec dana korišćenja. Zato je idealan proizvod za ovu situaciju – kapi za potamnjivanje ili posvetljivanje pudera. Ovo je profesionalni tip proizovda, mada se može naći i u drogeriji. Ovako možete prilagođavati tečni puder trenutnoj nijansi tena, bez menjanja formule ili finiša pudera!

Pročitajte još i: Kada vam šminka izgleda loše – 8 znakova da vam treba nov tečni puder!

error: Content is protected !!