Nega lepote: 10 beauty benefita kućne izolacije

kućna izolacija

Verovatno ste do sada već izgubile kalendar, i svaki dan vam je isti! Ne krivimo vas! Ali, znajte da u ovakvim kriznim situacijama, treba uvek gledati i izvući ono pozitivno. Ako poštujete preporuke lekara, i ostajete kod kuće, znajte da ovo socijalno udaljavanje ima nekoliko beauty benefita: možete duže spavati (beauty sleep je važan), možete nositi sheet maske svaki dan, pijuckati detox pića, kad god želite… U nastavku vam otkrivamo 10 beauty benefita ostanka kod kuće, kako bismo vam bar malo olakšali ove karantinske dane.

Šta možete učiniti za svoju lepotu tokom kućne izolacije?

#1: Imate vremena da se fokusirate na rutinu nege kože

Ovo je savršena prilika da poradite na kućnom režimu nege i svim onim skincare ritualima. Vaša koža će vam biti zahvalna, a to će se odmah videti na njoj. Najpre, proverite beauty higijenu: operite sve jastučnice, posteljinu, peškire i make-up četkice. Nakon toga, posvetite se koži – istražite tekstove o aktivnim sastojcima, pravilnom redosledu nanošenja kozmetike, vodiče o anti-agingu i komibnovanju sastojaka.

#2: Možete ići bez šminke

Bilo da ste full-glam ili au-natural devojka – sada je vreme da zapravo ne nosite nimalo šminke! Neka vaša koža odmori, a bićete iznenađene kako su vam pore čiste, a koža sjajna, usled neizlaganju poluciji i nečistoći. Ipak, to ne znači da treba da “zabušavate” u većernjoj rutini nege. To što ne nosite šminku, ne znači da treba da prestanete da čistite lice uveče, jer se sebum nakuplja u porama, kao i prašina iz vazduha.

kućna nega

#3: Duži beauty sleep

Jedna od prednosti rada kod kuće je vreme početka rada. Osim toga, više ne trošite ujutru vreme na šminkanje i odevanje – zato u totalu imate više vremena za duže spavanje. Više sna znači više produktivnosti, a vaša koža će itekako imati benefite od toga. Duboki san stimuliše metabolizam kože, što znači da se ćelije kože regenerišu noći. San je takođe odličan za imunitet, za potpunu regeneraciju i oporavak tela.

#4: Manje toplotnog stilizovanja kose

Zamenili smo peglu i figaro za opuštene punđe i maske za kosu! Iskoristite ovo vreme da “prištedite” vašu kosu, izbegavajući bilo kakvo toplotno stilizovanje (uvijanje i ispravljanje kose). Osim toga, ovo vreme je idealno da vaše omiljene DIY ili salonske maske za kosu držite po više sati, kako bi njihov efekat bio još bolji.

Naša preporuka je Subrina Professional PREMIUM maska za kosu, sa više hranljivih ulja i biljnih putera.

#5: Više vremena za kućno vežbanje

Ako pogledate prethodnu godinu, sigurni smo da vam je bila haotična i puna obaveza, pa niste mogli da nađete vremena za fizičku aktivnost. Sada, kako vam je svako veče slobodno (i kod kuće ste), imate idealnu priliku da pronađete video klipove za kućno vežbanje, i prionete na posao! Jako je važno da se razmrdate kod kuće, jer vežbanje stimuliše nivo serotonina (hormona sreće), dok ujedno smanjuje nivo stresa!

Povezano: Pokrenite se – 10 vežbi za početnike koje možete raditi kod kuće!

kućno vežbanje

#6: Možete da nosite masku za lice dok radite

Hranljive, peel-off, glinene, sheet maske… vaše je samo da odaberete! Sada možete mnogo češće praviti mini-SPA veče, a to možete činiti čak i dok radite. Samo se potrudite da pre “maskiranja” dobro očistite lice, i tek onda nanesete masku. Posle maske, krema za lice je obavezna!

#7: Naučite laki nail-art

Ako obožavate nail-art, ali se nikada niste usudile – sada je pravo vreme da počnete da eksperimentišete sa šarama i bojama. Najlakši način za početak je da uzmete hemijsku olovku koja ne radi, sa kuglicom na vrhu (ako nemate tačkalicu), i preko nalakiranog nokta, nacrtate tačkice ili geometrijske oblike.

Povezano: Najlakši nail art ikada (VIDEO)!

#8: Možete pijuckati detox napitke

Jedna od prednosti kućne izolacije je stalan pristup kuhinji – čak 24/7! To ne znači da treba da orobite fioku sa slatkšima, već da napravite sebi detox napitak koji ćete mnogo češće piti! Ovakvi napici čiste digestivni sistem, dok pružaju ujedno vitamine i minerale. Jedan od omiljenih detox napitaka se pravi lako: ubacite u bokal vode preko noći, kriške limuna, listiće mente i naseckani krastavac. Ujutru, počnite da pijuckate ovu “infused” vodu!

detox napitak

#9: Više vremena za meditaciju

Sada je glavni cilj ostati smiren, izbalansiran i srećan, zato olakšajte svoj um uz podnevnu meditaciju. Ne samo da će učiniti da se osećate manje pod stresom, nego će meditacija umanjiti anksioznost, stimulisaće cirkulaciju krvi i učiniće vašu kožu lepšom.

#10: Izbelite zube kod kuće

Samoizolacije je idealna prilika da izbelite zube i ulepšate osmeh, uz kućne trakice za izbeljivanje. Znamo da ne možete da ih nosite na poslu, zato iskoristite ovaj period, da se posle vratite na posao sa lepšim osmehom.

Pročitajte još i: Promene sa kožom tokom izolacije i kako da ih sanirate?

error: Content is protected !!