Šta je “baby make up”?

Baby make up je izraz koji se koristi za šminku koja čini da izgledate svežije i mlađe. Od čega se sastoji ovakav način šminkanja, u nastavku teksta.

Baby make up i baby boje

Baby make up se zasniva na izgledu koji zahteva malo šminke na prvi pogled, odnosno “nenašminkano našminkanom” izgledu. Ali tu zapravo i te kako ima posla. Naime, radi se o šminkanju koje treba da sakrije nedostatke, na prvom mestu sitne borice. Takođe, treba da odvrati pažnju sa dubljih bora, ukoliko ih imate. To je prirodan a ipak ulepšan izgled.

Ono što je karakteristično za baby make up način šminkanja je korišćenja tzv. baby boja. Sve boje su svetle i uglavnom preovlađuje roze nijansa. Na očima nema teške šminke, već lagana senka sa belom ili nekom drugom jako svetlom senkom u unutrašnjem uglu oka.

Kapke možete oivičiti nekom tamnije braon olovkom ili senkom za oči, ali to nikako ne sme biti oštra linija već blago “zamrljana”da izgleda prirodnije. Maskara u najviše dva sloja, da oči ne izgledaju “teške”. Bolje braon nego crna. Poenta ovakve šminke je da vas podmladi i osveži.

Rumenilo je obavezno ali treba da izgleda što prirodnije. Nikakvi narandžasti i terakota tonovi ne dolaze u obzir. Samo baby boje. Možete koristiti kremasto rumenilo. Ruž za usne je nude ili my lips but better ili jednostavno nanesite samo malo sjaja za usne. Ne preskačite da našminkate usne, one su jako važne u za baby make up look.

Kod baby make up-a treba izbegavati…

Kod baby make up-a izbegavajte mat šminku jer on upravo doprinosi da izgledate starije. Dakle, pronađite šminku koja ća vašem licu dati svežinu i sjaj. Ako imate masnu ili kombinovanu kožu lica, transparentnim puderom u prahu ili kamenu možete matirati T-zonu, ali nikako celo lice. Posebno izbegavajte obraze i potez ispod oka. Na obraze ide rumenilo, ispod oka hajlajter.

I na kraju, baby make up najbolje izgleda na svetlijoj koži i upravo je namenjana ženama koje su “providne” i kojima šminka daje malo oštrine koja ima je potrebna.

Po čemu je ova šminka još specifična?

Jedna od glavnih karakteristika ovog baby make up-a je sjajna koža. To ne znači masna koža, već “prosvetljena” na određenim mestima, da bi se skrenula pažnja sa borica i bora. Dakle, hajlajter je obavezan, ali ne onaj mat u prahu već neki “sjajniji”, kremastiji.

Svakoj ženi prija kada joj neko kaže da izgleda mlađe nego što jeste. Zato se strane i domaće javne ličnosti se sve češće odlučuju za baby make up način šminkanja jer on zaista “briše” godine i može prilično da prevari u proceni istih.

error: Content is protected !!