Kako da vam šminka preživi na visokim temperaturama – 8 HOT saveta!

letnja šminka

Leto je period godine kada se osećamo najlepše – lagana letnja odeća, preplanula koža, poljubac sunca u kosi… Ali ono što nikako ne želimo je šminka koja se topi – razmazan ajlajner, puder koji klizi i senka koje se uvukla u pregib kapka. Zato vam donosimo najboljih 8 saveta profesionalnih šminkera kako da vam šminka preživi i na +30 C!

Letnja šminka – 8 HOT saveta za preživljavanje

1. Podloga – manje je više!

Leto je period kada treba da odložite teške i masne full-coverage pudere, i da se opredelite za lagane, prozračne formule niske pokrivne moći, na bazi vode. Ne preterujte sa slojevima i slojevima – jedan tanki sloj koji ćete nanete na hidrirano lice, i utapkati sunđerom ili četkicom je sasvim dovoljan. Ako želite da izbegnete sloj kreme pa sloj pudera – opredelite se za 2 u 1 proizvod, a to je tonirana krema. Još ako ima SPF zaštitni faktor – to vam je dobitna kombinacija za leto!

tečni puder

2. Izbegavajte šimer

Svi volimo blistavi, dewy ten, ali postoji razlika između zdravog sjaja i preteranih šljokica i šimera po licu. Izbegavajte kremaste kompaktne pudere i bilo šta što ima sjaj i šljokice po celom licu, jer će vlaga i sparina učiniti da izgledate još više sjajno i znojavo. Zato omiljeni iluminator sačuvajte za jesen ili veče.

3. Mat kameni puder vam je prijatelj

Da biste sprečili da vam puder sklizne i prosija, obavezno ga fiksirajte tankim slojem pudera u kamenu. Isto tako, puder ponesite sa sobom kako biste mogli da se matirate u slučaju prosijavanja šminke. Birajte lagani transparentni kameni puder koji neće dodati pokrivnu moć ili boju, već samo efekat matiranja.

4. Vodenim sprejem osvežite šminku

Vodeni sprej ili mist za lice je dugo čuvan trik profesionalaca da šminka izgleda sveže u vrelim uslovima. Dakle, ako vaša šminka bledi jako brzo u toplim uslovima, spakujte u tašnu vodeni sprej ili tonik sa raspršivačem i naprskajte ga preko šminke. Bočicu možete rashladiti u frižideru za dodatni cool efekat.

5. Pređite na kremasto rumenilo

Kako biste izbegli “cakey” look, na obrazima izbegnite standardno praškasto rumenilo, jer će se uz kombinaciju znoja, mašćenja i topljenja, ono zbrčkati i delovati mnogo brašnasto. Zato odaberite kremasto ili tečno stain rumenilo koje ima bolju trajnost. Ključ je u brzom blendanju, kako se kremasto rumenilo ne bi setovalo prebrzo. Prozužite trajnost ovom rumenilu tako što ćete ga blago matirati transparentnim puderom.

6. Dugotrajnije senke na očima

Ako želite dugotrajnost senke na očima, izbegavajte kremaste formule, jer će se jako brzo razmazati i uvući u sve sitne linije i pregibe na kapku. Zato odaberite kvalitetan dugotrajan i gladak prajmer za senke koji će matirati kapak pre nanošenja senke. Ako nosite kremaste olovke na očima, fiksirajte ih uz pomoć tamne senke koju ćete samo utisnuti preko linije olovke uz pomoć tanke uglaste četkice.

kremaste senke

7. Vodootporna maskara

Kako biste izbegli pandine oči od topljenja maskare – za leto nabavite vodootpornu maskaru koja će vam osigurati zanosne trepavice bez krunjenja i mrvica ispod očiju. Ovakve formule se malo teže skidaju, ali uz pomoć uljanog ili kremastog skidača šminke, za čas ćete skinuti vodootpornu maskaru.

Povezano: Vodootporna šminka – Za i protiv

8. Papirići za matiranje lica

Kako ne biste svaki put dodavale novi i novi sloj kamenog pudera, višak masnoće i znoja možete upiti specijalnim papirićima za matiranje. Njih jednostavno nežno pritisnite na kožu kako bi upili višak znoja i sebuma, a neće vam pomeriti šminku ispod. Jako su tanki i praktični za neseser, pa ih lako možete poneti sa sobom u tašni ili neseseru.

Pročitajte još i: Kako da vaš ten duže bude matiran?

error: Content is protected !!