Vodootporna šminka – za i protiv

Većina žena će reći da je vodootporna šminka bezbedna, ali uvek postoje dve strane novčića. Treba izvagati i razmotriti prednosti i mane vodootporne šminke pre primene na kožu (naročito onu koja je osetljiva), jer korišćenje pogrešne šminke može biti jako loše za vaše lice.

Vodootporna šminka – Prednosti i mane

Nemojte koristiti vodootpornu šminku svaki dan:

Iako vam se dopada ideja da vaša šminka ostane na svom mestu, bez obzira na npr. vremenske situacije, znojenje ili vodu, ipak nema razloga da nosite vodootpornu šminku svakodnevno. Ove formule obično ne sadrže sastojke koji štite i neguju kožu, tako da bi najbolje bilo da ih koristite u prilikama kao što su dani na moru, treninzi u teretani ili svadbe (ako ste skloni da plačete!).

Šminka na treningu – Da ili ne?

Koristite hidratantnu kremu koja ne sadrži ulje:

Pre nanošenja vodootporne šminke, dobro navlažite kožu hidratantnom kremom bez ulja. Dozvolite koži da upije kremu nekoliko minuta pre nego što krenete da se šminkate! Bezuljna hidratantna krema će sprečiti da se vaše pore začepe, a koža će vam biti bogata vlagom.

krema za lice

Nemojte zaboraviti da koristite prajmer:

Neki vodootporni proizvodi mogu biti teški i suvi, pa primenom prajmera nećete samo pripremiti lice za duže nošenje šminke, već će on delovati i kao prepreka za kožu i držaće je hidriranom. Takođe, prajmer će smanjiti pojavljivanje pora i apsorbovaće ulja.

Uradi sama: Prajmer koji poboljšava izgled i stanje kože!

Razmislite o idealnoj formuli ako imate osetljive oči:

Ako nosite kontaktna sočiva ili imate opštu osetljivost na šminku za oči, vodootporna maskara ili senka za oči ne moraju isključivo biti prava stvar za vas. Ako se odlučite da im date šansu, uložite u ultra-blago sredstvo za skidanje šminke, koje vam neće iritirati oči.

maskara

Ne oslanjajte se na redovne metode uklanjanja šminke:

Vodootporne formule su prilično poznate po svojoj tvrdoglavosti da se uklone sa lica. Vaše sredstvo za dnevno uklanjanje šminke uglavnom je nemoćno pred vodootpornom šminkom na kraju dana. Srećom, kozmetička industrija je čula naše vapaje i formulisala odstranjivače šminke koji su dovoljno moćni da razbiju vodootporne proizvode bez muke ili iritacije. Rešićete se prljavštine, ulja i šminke bez grubog trljanja.

skidanje sminke

 

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!