6 saveta za negu kože koja vas neće koštati ni dinar!

saveti za negu kože

Ako ste trenutno na tankom budžetu, usled završenih godišnjih odmora i početka školske godine – ne brinite! Ne morate kupovate nove proizvode za negu kože, kako bi ona bila mladolika i zdrava. Ponekada, dovoljni su samo hidratantni serum i dnevna krema, a neki od najboljih skincare trikova su zapravo – BESPLATNI! Zato vam u nastavku donosimo 6 saveta estetičara/kozmetičara, koji koštaju 0 dinara, a mnogo znače za negu i izged kože!

6 skincare saveta koji koštaju 0 dinara

Savet #1: Spavajte na svilenoj/satenskoj jastičnici

Ovaj savet ste sigurno do sada čuli – pamučna jastučnica upija vlagu iz kože (i noćnu negu koju ste naneli), a ujedno je gruba prema njenoj površini. Zato se ujutru budite isušene kože sa vidljivim tragovima od jastučnice. Zamenite pamučnu jastučnicu onom od svile ili satena i vrlo brzo ćete primetiti promenu. Svila je dodatno hipoalergenski materijal – idealna za kožu koja pati od akni.

svilena jastučnica spavanje

Savet #2: Pijte mnogo vode

Ćelije kože su ispunjene vodom, a to znači što je koža hidriranija, to će delovati punije i zdravije. Zato je važno da dnevno unesete barem 8 čaša vode (poželjno i više), ali ne odjednom, već kroz lagano pijuckanje tokom dana. Studije su pokazale da, ako popijete veću količinu vode u toku 15 minuta, većina toga se izmokri vrlo brzo. Stoga, radije pijuckajte malo po malo vode tokom čitavog dana, kako biste dostigli preporučenu količinu od 2 litra.

Povezano: Hladna vs. topla voda – koja je bolja za umivanje?

Savet #3: Perite zube pre čišćenja lica

Pasta za zube sadrži dosta supstanci koje mogu biti iritirajuće za kožu: tu su sulfati, soda bikarbona, eterična ulje mente, žalfije itd. Zato estetičari savetuju da najpre operete zube, a posle toga da pređete na čišćenje lica, kako se ne bi desilo da supstance iz paste ostanu na koži oko usana čitavog dana i iritiraju kožu.

Dodatni savet: birajte paste za zube bez sulfata, ako vam se koža oko usana isušuje ili dobija akne.

Savet #4: Koristite sprej za lice pre seruma

Kako biste poboljšali penetraciju proizvoda za negu kože, uvek je savet da lice prethodno navlažite. Ovo ne mora biti skupocena termalna voda ili face mist, već možete nasuti običnu mineralnu negaziranu vodu u bočicu sa raspršivačem. Ovo je sjajan, domaći face mist, bogat mineralima, koji će pojačati dejstvo hidratantnih seruma i krema.

termalna voda

Savet #5: Kockicama leda do lepote

Ako se ujutru probudite otečeni, sa crvenilom ili novom bubuljicom – rešenje leži u vašem zamrzivaču! Istrljajte lice ili određenu regiju sa crvenilom ili aknom, uz pomoć kockice leda, i efekat će biti odmah primetan! Led sužava krvne sudove, stoga je idealan adstrigent. Ako zaledite mineralnu vodu, dobićete ujedno i boost minerala.

Povezano: Osvežite kožu posle sunca – DIY kućni ledeni tretman

Savet #6: Redovno dezinfikujte telefon

U savremenoj eri, dugački telefonski razgovori su uobičajena stvar. Ipak, mobilni telefon je alatka koja je stecište za milione bakterija, pošto ga dodirujemo celog dana. Ako ste primetili da vam akne izlaze samo na jednoj strani lica, proverite da li je to strana na koju naslanjate mobilni telefon. Zato ga redovno čistite alkoholom, a posebno kada dođete kući.

Pročitajte još i: Lepa kosa na budžetu – Kako da uštedite u frizerskom salonu?

error: Content is protected !!