Lepa kosa na budžetu: Kako da uštedite u frizerskom salonu?

uušteda u frizerskom salonu

Frizerski saloni su poput odlaska u Diznizled: idete sa nadom i očekujete lepe stvari, izađete srećni i optimistični, a izađete – gotovo švorc! Ali ko može da vas krivi – toliko je usluga i proizvoda u salonima, a vi baš morate sve da isprobate! Iako treba da uživate u salonskoj usluzi, znamo da ona nekada može biti i skupa. Zato vam donosimo najbolje savete kako da napravite kompromis i uštedite na određenim frizerskim uslugama!

6 saveta kako da uštedite kada odete kod frizera

#1: Šišajte se na suvo

Mnoge žene zaboravljaju da je i ovu opciju u salonu. Obično dolazimo na šišanje sa idejom da će nam frizer oprati ili barem nakvasiti kosu pre. Sačuvajte iznos za feniranje tako što ćete tražiti šišanje “na suvo”. Sačuvaćete i vreme i novac, a vaša kosa će biti lepo i precizno ošišana, baš kao i kada je mokra. Zato operite i osušite kosu pre termina za šišanje.

ušteda u frizerskom salonu

#2: Preskočite feniranje, odaberite sušenje

Ovo će biti malo teži korak, posebno za one dame koje i obožavaju salonsku uslugu zbog perfektno isfenirane kose pune volumena. Ako već perete kosu u salonu, uštedite novac tako što ćete preskočiti feniranje, već ćete zatražiti obično sušenje kose. Ono se ne naplaćuje (najčešće), a najbolji način je da sami naučite da se fenirate kod kuće!

Povezano: Kosa kao iz salona – saveti za feniranje kod kuće!

#3: Izbacite dodatne usluge

U boljim salonima postoji pregrešt dodatnih usluga, od dubinskog pranja kose, do raznih tretmana skalpa i dlake. Cene ovih tretmana mogu biti prilično visoke, zato iskontrolišite snagu volje i oduprite se dodatnom trošku. Odaberite osnovnu uslugu (farbanje, šišanje, pranje) i držite se nje. Tretmane dubinske hidratacije ili detoksa skalpa možete i same uraditi kod kuće!

Mi vam predlažemo True Keratin šampon čistač za dubinsko pranje kose, tako da ovaj tretman možete i same uraditi kod kuće!

true keratin

#4: Uradite preliv između dva termina za farbanje

Farbanje i pramenovi mogu biti prilično skupi i ne može svako da priušti salonsku uslugu svakih 6 nedelja. Ipak, vaš budžet ne treba da bude prepreka lepoj kosi. Razvucite vreme između dva termina za fabranje tako što ćete uraditi preliv kako biste osvežili boju. Ova usluga obično nije toliko skupa kao samo farbanje ili pramenovi, a učiniće veliku razliku u boji kose.

ušteda u frizerskom salonu

#5: Ofarbajte koren kod kuće

Još jedan način da produžite vreme između dva salonska farbanja jeste da prefarbate samo koren kod kuće. Nabavite kvalitetnu boju za kućnu upotrebu i prekrijte sede ili izrastak, kao da ste upravo izašli iz salona!

#6: Zakažite kod frizera pripravnika

Mnogi saloni naplaćuju dodatno ako vas šiša/farba master ili veteran frizer, poznate reputacije. Ako želite da malo uštedite, zakažite tretman kod njegovgo pomoćnika/pripravnika. To što su na junir nivou, ne znači da ne mogu da urade posao kako treba. Vaš novčanik i kosa će vam biti zahvalni!

Pročitajte još i: Greške koje činite u frizerskom salonu, a sabotiraju šišanje i farbanje

error: Content is protected !!