8 najboljih korejskih beauty saveta za kožu iz snova

korejska nega

Trend korejske nege kože je odavno zaludeo zapadni svet: rutine od 10 koraka sa prirodnim sastojcima i potentnim formulama promovišu svetliniji i mladoliki ten! Većina korejskih žena zaista stavlja zdravlje i izgled kože kao prioritet, zato im je šminka na drugom mestu. Zato što su Korejke žene sa najlepšom kožom na svetu, spremili smo vam 8 njihovih najboljih saveta koji će vam podariti kožu iz snova!

Najbolji saveti Korejki za lepu kožu

#1: Double-cleanse metod čišćenja lica

Duplo čišćenje kože lica je osnovni princip nege korejskih žena, i to sa dobrim razlogom: neke produkte je veoma teško ukloniti običnim gelom za umivanje (SPF faktor, mineralne pudere, vodootpornu šminku). Sve zaostale nečistoće na koži će sprečiti skincare proizvode da deluju kako treba. Zato prvo otopite šminku i sve nečistoće uz pomoć ulja za čišćenje kože, a ostatke ulja skinite penom ili gelom za umivanje.

Povezano: “Double-cleanse” – duplo čišćenje kože za savršen ten

korejska nega

#2: Probajte sheet maske pre kreme za lice

Nije svaka koža ista, tako da nekome neće odgovarati opsežna korejska beauty rutina od 10 koraka. Zato je dobro da inkorporirate svega nekoliko koraka K-beauty rutine. Zato vam Korejske preporučuju da pre noćne kreme uveče stavite na lice sheet masku koja je natopljena esencijom ili serumom u količini koja će zaista napraviti vidljiv efekat na vašoj koži!

#3: Neka vam koža bude hidrirana dok spavate

Korejska nega se vrti oko hidratacije – zato su toneri, esencije, i serumi ključni deo njihove nege. Ali hidratacija ne prestaje ni kada spavate: zato vam predlažemo da isprobate noćne maske u vidu gel kreme koje su kao čaša vode za žednu kožu lica. Nanose se kao poslednji korak večernje rutine, pre odlaska u krevet, a ujutru čine da vam koža deluje meko, blistavo i hidrirano!

Povezano: “7 skin” korejska metoda nege kože za TOP hidrataciju

#4: SPF krema je must-have

SPF krema nije nešto što je opcinalno u korejskom režimu nege, tokom CELE godine! Zašto? SPF krema je najbolji anti-age proizvod koji možete priuštiti vašoj koži. Ona vas štiti od UV zraka koji oštećuju ćelije kože i ubrzavaju proces starenja, uzrokujući fleke, bore i lošu teksturu kože! Svako jutro nanosite SPF kremu 20 minuta pre izlaska iz kuće i obnavljajte je tokom dana!

korejska nega

#5: Koristite šminku u koralnim i breskvastim tonovima

Za K-Beauty izgled, obavezno je rumenilo i lip stain u boji korala ili breskve, koji su takođe naneti neobaveznim pokretima! Veoma su popularna koralna cushion rumenila, koja se takođe nanose uz pomoć jastučića, kao i lipstainovi u boji breskve! Ove boje će dati svežinu i doll-face izgled vašem licu.

#6: Besprekoran ten uz cushion-puder

Cushion-puderi su azijski make-up izum, koji je zavladao i zapadnim beauty svetom: radi se o kompaktnom sunđerastom jastučiću koji je natopljenim tečnim puder, a nanosi se uz pomoć pljosnte pufne ili jastučića. Veoma su lagani, daju dewy efekat prirodne kože, a prekrivna moć im je mala, poput tonirane kreme. Nanose se lako, u pokretu, i pravi su korejski must-have!

korejska nega

#7: Koristite shimmer senku na očima

Korejske ne nose nikada smokey eye, već preferiraju shimmer, lakši izgled na očima. Cilj je da oči izgledaju naglašeno, ali bez teškog izgleda. Zato Korejke obožavaju tečne šimer senke za oči. Pošto se ovaj tip proizvoda često uvlači u borice i pregibe na kapku, prajmer za oči je obavezan!

#8: Usne u boji voćnog sladoleda

Što se tiče ruževa za usne, Korejke nose popularne gradijent usne u bojama voćnog sladoleda! Boja nikada nije puna i jaka, već poluprodivna, poput stain-a. Ovo im daje izgled poput lutke i savršeno se uklapa sa blistavom zdravom kožom, koju ponosno nose, ne opterećujući je teškom šminkom!

Pročitajte još i: 8 korejskih beauty trendova koje bi trebalo da ispratite

error: Content is protected !!