8 korejskih beauty trendova koje bi trebalo da ispratite!

korejski beauty trendovi

Da li vaša kolekcije šminke uključuje BB kremu ili tečni puder u formi cushion-a (jastučića sa sunđerom)? Da li ste probale rutinu nege od 10 koraka? Ako ste potvrdno odgovorile na bilo koje od ovih pitanja, onda ste verni fan korejskih beauty trendova! Osim ovih, izdvojili smo još 8 beauty trendova, koje bi trebalo da ispratite, ako volite korejski tip nege!

Novi korejski beauty trendovi na koje treba da obratite pažnju!

Trend #1: Koža poput vedrog neba

Baš kao što ideja savršenog dana uključuje vedro nebo, bez oblačka, isto to Koreanke žele za svoju kožu – čist ten, bez ikakvih nesavršenosti. Zato uplovite u ovaj trend sa korejskom rutinom od 10 koraka!

Trend #2: Nega skalpa

Verovatno ste posvećene nezi kože i i tela, ali da li ste ikada posvetile vreme nezi kože glave? Koža ispod vaše kose bi trebalo da se redovno čisti, pilinguje i hidrira, baš kao ostatak vašeg tela. U tome će vam pomoći šamponi za dubinsko pranje i pilinzi namenjeni skalpu!

Mi vam predlažemo Revlon Intragen DETOX piling šampon za skalp, koji uklanja sve naslage sa skalpa.

korejski beauty trendovi

Trend #3: Proizvodi sa biljkom “gotu kola”

Ako ste primetile najezdu proizvoda u vidu cica kreme i drugih cica proizvoda na tržištu – za to je “krivac” korejski beauty trend. Svi cica proizvodi su formulisani sa biljkom centella asiatica, poznatijom kao gotu kola. Ovu biljku u Aziji nazivaju “fontanom mladosti”.

Povezano: Ova 4 proizvoda korejske kozmetike morate imati!

Trend #4: Sapun za čišćenje lica

Korejski trendoi nege kože su bili fokusirani na komplikovane rutine iz više koraka, ali se u poslednje vreme i oni ograničavaju na bazične proizvode za negu lica. Dok i dalje važi pravilo da ne možete sapun za kupanje koristiti i na licu – jednostavan gel za čišćenje lica je sve što vam treba.

Trend #5: Minimalistička nega kože

Nije samo čišćenje kože pojednostavljano – pogledajte korejske proizvode sada i one od pre par godina, i primetićete razliku. Slatka i šarena pakovanja korejske kozmetike su zamenjena minimalističkim dizajnom, koji naglašava da se fokus na kvalitetu samog proizvoda.

korejski beauty trendovi

Trend #6: Ampule za lice

Serumi i esencije su stari stanovnici svačijeg kupatila, ali sada su ampule za lice trend koji treba da ispratimo. Ampule su odavno bile deo korejske rutine, ali sada se ovaj trend seli i na Zapad. Slične teksture kao i serum, jedno što ampulu razdavaja od njega jeste visoka koncentracija jednog aktivnog sastojka.

Povezano: “7 skin” korejska metoda za hidrataciju kože!

Mi vam predlažemo Skinology Serum za lice sa hijaluronskom kiselinom i ureom – sa omiljenim sastojcima korejske kozmetike.

serum hijaluron

Trend #7: Reparacija barijere kože

Ljubitelji i pratioci korejske rutine nege znaju da je zdravlje spoljašnjeg sloja kože od krucijalne važnosti. Zato u novijim korejskim proizvoda možemo videti povećani akcenat na proizvod koji repariraju barijeru kože. Ispratite i vi ovaj trend uz sastojke koji regenerišu vlagu i barijeru kože, poput hijaluronske kiseline, ceramida, pantenola itd.

korejski beauty trendovi

Trend #8: Anti-pollution proizvodi

Da li ste ikada razmišljale koliko veliki uticaj na vašu kožu ima sredinsko zagađenje? Iako ga ne možete izbeći, posebno ako živite u vleikom gradu, postoje proizvodi koji vas mogu zaštiti od njih. Isprobajte serume sa jakim antioksidantima, poput vitamina C i E, ferulične kiseline, resveratrola, koji neutrališu štetno dejstvo slobodnih radikala (čestica zagađenja).

Pročitajte još i: 10 koraka nege lica Koreanki – preterivanje ili posvećenost?

error: Content is protected !!