Kako da konturišete bled ten u 7 lakih koraka?

By  |  0 Comments

Postizanje savršeno konturisanog tena na svetloj, porcelanskoj koži deluje kao pravi izazov. Oblikovanje jagodičnih kostiju i akcentovanje cta lica sa konturama inače nije lako, a kada se radi na bledom tenu, postaje teže, čak i za iskusnije make-up ljubiteljke. Zato vam otkrivamo najbolje trikove i savete profesionalnih šminkera za prirodno konturisanje bledog tena!

Kada radimo konture lica, niko ne želi da izgleda “blatnjavo” i previše braon.  Bledolike dame uvek imaju problem da nađu proizvod koji nije previše narandžast niti previše braon, a samo nanošenje i blendanje kontura na svetlom tenu može biti pravi izazov!

7 koraka do savršenih kontura na bledom tenu

1. korak: Pripremite kožu prajmerom

Kako bi se kontur proizvodi bolje “zalepili” za kožu i trajali duže, obavezno je pripemite prajmerom! Odaberite onaj prema tipu kože – o tome smo pisali OVDE i sačekajte dovoljno da se u potpunosti upije pre nego što pređete na šminkanje.

Ako imate masnu ili kombinovanu kožu, preporučujemo vam City Color Photo Chic prajmer na bazi silikona, za popunjavanje pora.

konturisanje bledog tena

2. korak: Pronađite idealnu nijansu tečnog pudera

Kako bi konture delovale što prirodnije, od ključne je važnosti da pronađete BB kremu ili tečni puder koji je identične nijanse kao vaš ten. Zamislite puder ili BB kremu kao vašu baznu boju – ako ona nije odgovarajuća, sve drugo preko nje će izgledati loše.

3. korak: Pronađite prirodne uglove vašeg lica

Nema ništa goreg od oštrih, tamnih linija kontura duž slepoočnica, vilične kosti i obrava – zato bi trebalo da pronađete prirodne uglove vašeg lica. Nagnite glavu u nekoliko pravaca, kako biste odredili na kojim tačkama vas prirodno obasipa snop dnevne svetlosti. Ako niste siguni, uvucite obraze (poput ribe), i prate liniju.

4. korak: Nanesite hajlajt korektor

Pre nego što se bacite na senke i definisanje, najpre naneste posvetljujući tečni korektor na područja koje želite da osvetlite. Trebaće vam tečni korektor koji je 2-3 nijanse svetliji nego vaš ten. Nanesite ga uspod očiju, na sredini čela, na kost ispod obrve, sredinu brade i duž nosa. Izblendajte korektor i setujte ga nežno uz prozirni puder u prahu., kako se ne bi pomerao ili uvukao u linijice.

Povezano: Konturisanje lica – izbegnite neprirodan izgled

konturisanje bledog tena

5. korak: Nanesite kontur korektor

Koristeći uglastu četkicu, nanesite tečni korektor koji je1 nijansu tamniji od vašeg tena. Počnite od sredine čela, i vucite proizvod uz ivicu lica – duž linije kose, spustite se do ispod jagodica, i potom duž linije brade. Ovo bi trebalo da oblikuje pokretn u obliku broja 3 duž leve i desne strane lica. Korektor nanesite i duž ivica nosa, za uži efekat.

Povezano: Kako da odaberete idealnu boju za konturisanje prema tipu kože?

6. korak Dobro izblendajte konture

Jako je važno da dobro izblendate proizvode za konturisanje u kožu – uzmite četkicu za tečni puder ili rumenilo i blendajte u pokretu na gore. Još bolje – iskoristite vlažni sunđerčić. Trik je da izblendate proizvod, bez da ga potpuno skinete sa lica, kako biste stvorili suptilnu definiciju.

konturisanje bledog tena

7. korak: Nanesite bronzer

Ako želite intenzivnije konture, uzmite bronzer kako biste ga naneli preko kontura, posle blendanja. Ovo je opcionalni korak, tako da ako želite suptilni look, preskočite ovaj korak.

Ako niste vični u kremastom konturisanju, i preferirate klasično praškasto, preporučujemo vam City Color Contour paletu, koja sadrži konturi nijansu, bronzer i hajlajter.

paleta

Pročitajte još i: Konturisanje kremastim proizvodima za početnike – tutorijal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!